Hoe weet ik of ik een dak lekkage heb?

Inhoud van deze pagina
Primary Item (H2)Sub Item 1 (H3)

Een dak lekkage kan grote gevolgen hebben, zeker als de dak lekkage langere tijd onopgemerkt blijft. Lekkages kunnen niet alleen zorgen voor schade aan je woning, maar ze kunnen ook een risico vormen voor de gezondheid en het welzijn van iedereen in het huis. Je kunt bijvoorbeeld sneller ziek worden wanneer er sprake is van een dak lekkage. Vocht is in geen geval goed voor de gezondheid. Helaas is het niet altijd eenvoudig om een lekkage aan het dak op te sporen. De tekenen zijn lang niet altijd overtuigend en niet iedereen weet waarop gelet moet worden. Daarom vertellen wij je graag meer over het vaststellen van een dak lekkage.

Wanneer bestaat er een vermoeden van een dak lekkage?

Het is belangrijk om goed te weten op welke signalen je moet letten. Lekkages aan het dak zijn vaak lastig op te sporen en signalen worden makkelijk over het hoofd gezien als je niet goed weet waar je naar moet kijken. Als de signalen al erg duidelijk aanwezig zijn, dan betekent dit vaak dat de schade al behoorlijk is. Vroegsignalering kan dit voorkomen. Hoe eerder je actie kunt ondernemen, hoe beter het is en hoe meer je de kosten kunt beperken. Wij geven je graag inzicht in 5 signalen dat er mogelijk sprake is van een dak lekkage.

1. Er verschijnen vlekken op de plafonds

Eén van de meest vroege waarschuwingssignalen van een dak lekkage is het ontstaan van vlekken op de plafonds. Het gaat hierbij om watervlekken die de vorm van een plas hebben. Langs de randen van de ‘plas’ zie je vaak wat vage ringen en de vlekken kunnen wat bruinig van kleur zijn. Hoe langer de vlekken er zitten, hoe bruiner deze worden. Dergelijke plekken kunnen zich in het midden van het plafond verzamelen, maar je moet zeker speciale aandacht besteden aan hoeken en nissen, vooral omdat ze hier eerder over het hoofd worden gezien. Merk je dit soort watervlekken op in je plafond(s)? Dan is het waarschijnlijk dat er sprake is van een dak lekkage.

2. Zichtbaar beschadigde dakspanen

Heb je een dak met houten dakleien, ook wel houten shingles of dakspanen genoemd? Dan is het altijd goed om met regelmaat even goed te kijken of er beschadigingen zichtbaar zijn. De spanen kunnen gaan knikken of gaan krullen, maar deze kunnen ook ineens barsten. Hierdoor gaan de delen van elkaar wijken, waardoor er ruimte ontstaat voor water om binnen te dringen. Zie je dat de dakspanen zijn gekruld, naar boven of naar beneden? Dan is dit een waarschijnlijke oorzaak van een lekkage. Ook scheuren en barsten zorgen makkelijk voor lekkageproblemen aan het dak. Controleer de houten shingles dus met regelmaat, of laat deze controleren door een ervaren partij. Wij kunnen uiteraard ook de juiste service bieden.

3. Groei van schimmels en mossen op de buitenmuur

Een beetje groen op de buitenmuur is vrij gewoon. Dit kan zowel bij oude als jongere woningen gebeuren en is dan ook geen reden tot ‘paniek’. Een beetje groene aanslag zegt niets over de eventuele aanwezigheid van een dak lekkage. Dit is anders wanneer er sprake is van een overtollige groei van schimmels en bijvoorbeeld mossen op de gevel. Schimmels en mossen hebben de neiging om te gedijen in natte omstandigheden, wat gemakkelijk kan worden veroorzaakt door een lekkend dak dat water in de muren laat. We zien ze vaak op donkere en vochtige plekken. Als je schimmels of mossen aan de buitenkant van je huis ziet, waar zij worden blootgesteld aan zonlicht, dan kan een lekkend dak hier de oorzaak van zijn.

4. Roestige, vochtige of ronduit natte leidingen

Roestige, vochtige of natte leidingen zijn een veel voorkomend teken van dak lekkage. Als je merkt dat de kachelpijp op je open haard roestig is of vochtig aanvoelt, dan heb je mogelijk een probleem met het dak. Meestal is dit type lekkage eenvoudig te verhelpen, omdat dit gewoon het gevolg is van het niet goed afsluiten van de kachelpijp, waardoor er regenwater binnenkomt. Dit oplossen zou een klus van twee minuten moeten zijn als je een professional belt om het af te handelen.

5. De aanwezigheid van druppels op zolder

Het is niet verwonderlijk dat de meest voor de hand liggende manier om te weten of het dak lekt, is om te controleren op druipwater. Zorg ervoor dat je de zolder met regelmaat hierop controleert. Zie je druppels of hoor je misschien druppels in de muren van je woning? Dan kan er sprake zijn van een lekkage in het dak. Zie of hoor je druppels? Dan is het van groot belang om direct een dak specialist te contacteren. Natuurlijk kun je dan altijd contact opnemen met ACDak.nl. Wij komen snel ter plaatse en gaan op zoek naar het probleem. Hoe eerder wij het probleem kunnen verhelpen, hoe meer de schade beperkt kan worden.

Schakel altijd een professional in bij een lekkage vermoeden

Vermoed jij dat je een dak lekkage hebt, maar weet je het niet zeker? Aarzel dan niet en schakel een professional in. Het is belangrijk om zekerheid te krijgen. Hoe sneller een lekkage aangepakt wordt, hoe meer de schade beperkt kan worden. ACDak.nl komt graag ter plaatse om de situatie te beoordelen. Blijkt er inderdaad sprake te zijn van een dak lekkage? Dan kunnen wij uiteraard zorgen voor een snelle en passende oplossing. Wij zorgen ervoor dat de lekkage verholpen wordt en bieden u een gedegen advies voor de toekomst.

ACDak.nl staat graag voor u klaar

Wij zijn u graag van dienst wanneer u een dak lekkage heeft of wanneer u vermoedt dat er iets mis is met het dak. Wij kunnen uw dak inspecteren en, indien nodig, actie ondernemen. Natuurlijk kunnen wij u ook meer informatie over uw dak geven, bijvoorbeeld over de te verwachten levensduur. Is het nodig om het dak op korte termijn te laten vervangen? Dan kunnen wij dit ook voor u realiseren. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte.


Vrijblijvende offerte aanvragen

Gratis dakinspectie

Laat uw dak gratis inspecteren door een vakkundige dakdekker en voorkom onkosten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Door in één van de offerteaanvraagformulieren in te vullen kunnen we snel bij u terugkomen. Wanneer u de uitgebreide offerte module gebruikt kunnen we al met een wat meer gedetailleerde offerte komen. Spreekt u liever direct met een dakdekker? Bel dan gerust naar onze klantenservice.
Bel: 085 303 8824
ACDAK B.V. uw partner voor Hoe weet ik of ik een dak lekkage heb?
Wilt u binnenkort aan de slag met het renoveren, onderhouden of repareren van uw platte of hellende dak? Dan bent u bij ACDak aan het juiste adres.

Bij ACDak kunnen wij uw dak compleet renoveren van A tot Z. Wilt u meer weten over onze diensten en projecten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem gerust telefonisch contact met ons op!

Uw weg naar een offerte op maat

Neem contact met ons op
Gratis adviesgesprek / Dakinspectie
Ontvang vrijblijvende offerte / inspectierapport
Plan werkzaamheden in

Vele tevreden klanten gingen u voor

google
Fabiola Poelen
18 januari 2023

Top dakdekkers! Vriendelijk en zeer vakbekwaam, het hele platte dak met alles erop gerenoveerd, alles spoedig en netjes afgewerkt, precies zoals afgesproken.

google
Abdeljalil Hol
11 januari 2023

Verschillende offertes aangevraagd en vergeleken, uiteindelijk zaken gedaan met de mannen van AC Dak B.V.. Dit was dan ook de beste keuze die we konden maken. ons gehele dak voorzien van nieuwe dakpannen en wat is dit goed gedaan. Dankjewel voor de goed uitgevoerde werkzaamheden! Deze mannen zijn ook nog eens super vriendelijk en werken netjes.

google
Andre van der Laan
11 januari 2023

Professionele dakdekkers. Ondanks uitloop door niet geplande werkzaamheden geen onvertogen woord. Goede afwerking van het werk door kundige en vriendelijke mensen.

google
Sidney Tieleman
8 januari 2023

Door de hoge energiekosten dakisolatie laten aanbrengen op het dak door de mannen van ac dak! De dakdekkers kwamen op tijd, hebben goed werk geleverd en alles netjes achtergelaten. Blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

google
Souad Nelisse
8 januari 2023

Zeer goed werk geleverd, netjes en bekwaam. Indien weer dakwerkzaamheden bij ons worden verricht, hoeven we niet na te denken wie wij hiervoor laten komen,

google
Ling Peeters
8 januari 2023

Zeer snel ter plaatsen. Hebben de zelfde dag nog een noodreparatie gemaakt zodat we niet nog meer schade zouden oplopen. Dit noem je nou een goede service. Helemaal top !

google
Sinan Mackaaij
7 januari 2023

Snelle service nadat er stormschade was ontstaan. Binnen 1 dag geregeld, voordat het ging regenen

google
Okke van Leersum
7 januari 2023

Ik zou zeker met dit bedrijf weer in zee gaan! Doen wat ze zeggen en leveren goede kwaliteit af.

google
Reamon Bazelmans
7 januari 2023

De pannen van ons dak zijn in 1 dag compleet vernieuwd. zeer vakbekwaam en professioneel Goede communicatie! een echte aanrader ook wat betreft de prijs.

google
Anneke Rinsma
7 januari 2023

Een hele fijne communicatie over de gang van zaken, Ik zou dit bedrijf zeker aanraden

google
Brayen de Vaan
7 januari 2023

Mijn nokvorsten vernieuwd. Dit is efficiënt en netjes uitgevoerd. Niks op aan te merken.

google
Michelangelo Verkuil
5 januari 2023

De pannen van ons dak zijn in 1 dag compleet vernieuwd. zeer vakbekwaam en professioneel Goede communicatie! een echte aanrader ook wat betreft de prijs!

google
Lucille van Mook
5 januari 2023

Mijn nokvorsten vernieuwd. Dit is efficiënt en netjes uitgevoerd. Niks op aan te merken.

google
Ishan Beute
4 januari 2023

Nieuwe dakpannen laten plaatsen, dit hebben ze heel goed gedaan. Dankjewel voor deze service

google
Marten Abrahamse
4 januari 2023

Top team, snelle service en hele aardige mannen die meedenken! Dank je wel voor alle werkzaamheden

google
Liban Hooijschuur
4 januari 2023

We zijn echt heel tevreden over de efficiëntie en effectiviteit van de professionals van AC dak b.v.!

google
Redouane Westhoff
2 januari 2023

tevreden over de kwaliteit van de dakpannen en al het geleverde werk. Heel erg bedankt.

google
Jeffry Bottema
2 januari 2023

Prima service, oplossingsgericht en een zeer vriendelijke eigenaar. Zeker aan te bevelen.

google
Frederika van Cleef
2 januari 2023

Prettige werksfeer, goed uitgevoerde werkzaamheden. top prestatie door deze mannen. Ik ben fan!

google
Michélle Satter
2 januari 2023

Een dakinspectie uit laten voeren, goede communicatie ik wist waar ik aan toe was en wat de staat van mijn dak bleek te zijn!

google
Mart Lindner
2 januari 2023

Door de afgelopen storm had mijn dak schade opgelopen en was er een lekkage ontstaan bij ons in de slaapkamer, met spoed gebeld naar AC Dak b.v. Zeer vriendelijk te woord gestaan, en binnen 1 uur stonden ze bij mij al voor de deur, wat een top service zeker in een situatie van spoed. De mannen hebben tijdelijk de lekkage kunnen oplossen op dezelfde dag. een nieuwe datum ingepland en de lekkage is nu voorgoed weg! Wij kunnen weer met een gerust hart gaan slapen dankzij AC Dak b.v. Erg tevreden over hoe snel en hoe goed deze mannen ons geholpen hebben!

google
Melinda Lunenburg
2 januari 2023

Duidelijk, correct en komt afspraken na. Mijn pannendak is keurig netjes en vakkundig vervangen. Wij zijn erg tevreden over deze firma!

google
Juliane Kuefer
1 januari 2023

De dakdekkers van ac dak b.v. hebben bij mij de bitumen dakbedekking vervangen. Ben erg tevreden met hoe alles is verlopen. Er was goed overleg alle afspraken zijn nagekomen en ze leveren kwaliteit.

google
Yassine van der Wilk
1 januari 2023

Keurig netjes en alles snel af kunnen handelen. Ik kan geen betere dakdekker wensen dan die van AC dak b.v.! Aanrader!

google
Nikita Koehorst
1 januari 2023

Snel ter plaatse, probleem direct verholpen, super aardige gasten!

google
Stefan Egger
30 december 2022

Terechte goeie reviews op Google en een echte aanrader als je een dakdekker zoekt!

google
Kay Grooten
30 december 2022

Aardig, betrokken en serieus het is heel erg mooi geworden!

google
Erin Wezenberg
30 december 2022

Heel tevreden, op tijd gekomen, keurig gewerkt, aardige mannen. Echt een aanrader. Goede prijs

google
Janniek Piest
30 december 2022

Beste dakdekker van de stad!!! Snel eerlijk en betrouwbaar!

google
Lizz de Kleine
24 december 2022

Echt een goede service. Ze kwamen heel snel en losten het probleem zonder enige tegenslag op. Ook was de klantenservice 10/10. De man was erg aardig en behulpzaam. Absoluut een bedrijf dat u kunt vertrouwen

google
Ignatius Sharif
24 december 2022

Deskundig oordeel en pragmatisch! Zeker aan te bevelen dakdekker

google
Jorre Koopmanschap
24 december 2022

Heel goed geholpen, duidelijke informatie, vriendelijk, goede adviezen. Top!

google
Svetlana de Vegt
24 december 2022

Snel geholpen, de dakdekkers gingen vakkundig te werk en konden in korte tijd het probleem identificeren en verhelpen.

google
Youssri Lammers
22 december 2022

Super blij met de renovatie die is uitgevoerd op het dak! tevreden met het eindresultaat.

google
Solaïman van Bergeijk
22 december 2022

Een echte aanrader voor als je een dakdekker nodig hebt, ze weten wat ze doen en doen dit ook goed!

google
Fady Loman
21 december 2022

Fijne ervaring gehad met dit bedrijf! 5 sterren zijn ze zeer zeker waard

google
Esli Liefting
21 december 2022

Goed werk geleverd, mijn dakpannen liggen er mooi bij!

google
Gökay Schimmel
20 december 2022

Bedankt voor de goede service, harde werkers zijn jullie!

google
Ivano Stavenuiter
20 december 2022

Nieuwe dakbedekking aan laten leggen door ac dak b.v., wat ziet ons dak er prachtig uit!! super blij mee.

google
Alana Klein Gunnewiek
20 december 2022

Goede service, snel op locatie om een lekkage te verhelpen. Prettige communicatie, iedereen tevreden!

google
Hetty Snoeck
20 december 2022

Problemen op mijn dak waren snel en goed verholpen! Mijn dak kan weer even vooruit dankzij deze vaklui!

google
Rudolf van Eldik
20 december 2022

Jullie hebben er ee vaste klant bij! ben erg te spreken over dit bedrijf.

google
Resy van der Lans
17 december 2022

Super snelle service, vriendelijk personeel en om het allemaal af te maken lage prijzen in vergelijking met andere dakdekkers. Geen verborgen kosten, ben erg tevreden!

google
Dan Pekel
17 december 2022

Zeer tevreden, ik belde voor spoed en binnen een uur stond er een dakdekker op de stoep, die ons kundig, vriendelijk en snel geholpen heeft.Bedankt voor deze snelle service

google
Donald Vreuls
17 december 2022

Ik had een lekkage aan mijn dak, en de heren stonden binnen een paar uur de lekkage te verhelpen, net op tijd want een storm was op komst anders was de schade vele malen groter geweest! Goede en vriendelijke service.

google
Patriek Lima
16 december 2022

Altijd een goede service met dit bedrijf!

google
Lois van Mill
16 december 2022

Namens mijzelf kan ik zeggen dat wij heel vakkundig zijn geholpen door AC Dak .Het gehele dak is in 2-3 dagen volledig vervangen. Werkzaamheden zijn heel netjes en

google
Guyon Lemmen
16 december 2022

Vandaag heb ik gebeld om een afspraak te maken en ook vandaag direct geholpen. De dakdekkers die langs gekomen zijn, zijn professioneel, leveren super netjes werk af en controleren alles goed is afgewerkt en opgeruimd. Erg blij met de snelle service en kwaliteit van goed afgeleverd werk. En ook een erg leuk gesprek met hen gehad. Telefoonnummer opgenomen voor toekomstig werk!

google
Ornella Smit
10 december 2022

Super blij met de renovatie die is uitgevoerd op het dak! tevreden met het eindresultaat.

google
Nannette Duindam
10 december 2022

Een echte aanrader voor als je een dakdekker nodig hebt, ze weten wat ze doen en doen dit ook goed!

Offerte uitgebreid

Snel een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3 - Stap 1

Offerte snel

Vul uw naam, email en telefoonnummer in en wij nemen snel contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze klanten aan het woord

ACDak B.V. is een dakdekkersbedrijf die al jaren aan de weg timmert met een verfrissende aanpak. Een ervaring die door onze klanten onderschreven wordt. Wij zijn dan ook ergtrots op onze reviews.
4.7
Gebaseerd op 189 reviews
google
Fabiola Poelen
18 januari 2023

Top dakdekkers! Vriendelijk en zeer vakbekwaam, het hele platte dak met alles erop gerenoveerd, alles spoedig en netjes afgewerkt, precies zoals afgesproken.

google
Abdeljalil Hol
11 januari 2023

Verschillende offertes aangevraagd en vergeleken, uiteindelijk zaken gedaan met de mannen van AC Dak B.V.. Dit was dan ook de beste keuze die we konden maken. ons gehele dak voorzien van nieuwe dakpannen en wat is dit goed gedaan. Dankjewel voor de goed uitgevoerde werkzaamheden! Deze mannen zijn ook nog eens super vriendelijk en werken netjes.

google
Andre van der Laan
11 januari 2023

Professionele dakdekkers. Ondanks uitloop door niet geplande werkzaamheden geen onvertogen woord. Goede afwerking van het werk door kundige en vriendelijke mensen.

google
Sidney Tieleman
8 januari 2023

Door de hoge energiekosten dakisolatie laten aanbrengen op het dak door de mannen van ac dak! De dakdekkers kwamen op tijd, hebben goed werk geleverd en alles netjes achtergelaten. Blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

google
Souad Nelisse
8 januari 2023

Zeer goed werk geleverd, netjes en bekwaam. Indien weer dakwerkzaamheden bij ons worden verricht, hoeven we niet na te denken wie wij hiervoor laten komen,

google
Ling Peeters
8 januari 2023

Zeer snel ter plaatsen. Hebben de zelfde dag nog een noodreparatie gemaakt zodat we niet nog meer schade zouden oplopen. Dit noem je nou een goede service. Helemaal top !

google
Sinan Mackaaij
7 januari 2023

Snelle service nadat er stormschade was ontstaan. Binnen 1 dag geregeld, voordat het ging regenen

google
Okke van Leersum
7 januari 2023

Ik zou zeker met dit bedrijf weer in zee gaan! Doen wat ze zeggen en leveren goede kwaliteit af.

google
Reamon Bazelmans
7 januari 2023

De pannen van ons dak zijn in 1 dag compleet vernieuwd. zeer vakbekwaam en professioneel Goede communicatie! een echte aanrader ook wat betreft de prijs.

Wij zijn ACDak

Leer het ACDAK DNA kennen door met ons in zee te gaan. Bel direct voor meer informatie.
arrow-right