Hoe weet ik of ik een dak lekkage heb?

Inhoud van deze pagina
Primary Item (H2)Sub Item 1 (H3)

Een dak lekkage kan grote gevolgen hebben, zeker als de dak lekkage langere tijd onopgemerkt blijft. Lekkages kunnen niet alleen zorgen voor schade aan je woning, maar ze kunnen ook een risico vormen voor de gezondheid en het welzijn van iedereen in het huis. Je kunt bijvoorbeeld sneller ziek worden wanneer er sprake is van een dak lekkage. Vocht is in geen geval goed voor de gezondheid. Helaas is het niet altijd eenvoudig om een lekkage aan het dak op te sporen. De tekenen zijn lang niet altijd overtuigend en niet iedereen weet waarop gelet moet worden. Daarom vertellen wij je graag meer over het vaststellen van een dak lekkage.

Wanneer bestaat er een vermoeden van een dak lekkage?

Het is belangrijk om goed te weten op welke signalen je moet letten. Lekkages aan het dak zijn vaak lastig op te sporen en signalen worden makkelijk over het hoofd gezien als je niet goed weet waar je naar moet kijken. Als de signalen al erg duidelijk aanwezig zijn, dan betekent dit vaak dat de schade al behoorlijk is. Vroegsignalering kan dit voorkomen. Hoe eerder je actie kunt ondernemen, hoe beter het is en hoe meer je de kosten kunt beperken. Wij geven je graag inzicht in 5 signalen dat er mogelijk sprake is van een dak lekkage.

1. Er verschijnen vlekken op de plafonds

Eén van de meest vroege waarschuwingssignalen van een dak lekkage is het ontstaan van vlekken op de plafonds. Het gaat hierbij om watervlekken die de vorm van een plas hebben. Langs de randen van de ‘plas’ zie je vaak wat vage ringen en de vlekken kunnen wat bruinig van kleur zijn. Hoe langer de vlekken er zitten, hoe bruiner deze worden. Dergelijke plekken kunnen zich in het midden van het plafond verzamelen, maar je moet zeker speciale aandacht besteden aan hoeken en nissen, vooral omdat ze hier eerder over het hoofd worden gezien. Merk je dit soort watervlekken op in je plafond(s)? Dan is het waarschijnlijk dat er sprake is van een dak lekkage.

2. Zichtbaar beschadigde dakspanen

Heb je een dak met houten dakleien, ook wel houten shingles of dakspanen genoemd? Dan is het altijd goed om met regelmaat even goed te kijken of er beschadigingen zichtbaar zijn. De spanen kunnen gaan knikken of gaan krullen, maar deze kunnen ook ineens barsten. Hierdoor gaan de delen van elkaar wijken, waardoor er ruimte ontstaat voor water om binnen te dringen. Zie je dat de dakspanen zijn gekruld, naar boven of naar beneden? Dan is dit een waarschijnlijke oorzaak van een lekkage. Ook scheuren en barsten zorgen makkelijk voor lekkageproblemen aan het dak. Controleer de houten shingles dus met regelmaat, of laat deze controleren door een ervaren partij. Wij kunnen uiteraard ook de juiste service bieden.

3. Groei van schimmels en mossen op de buitenmuur

Een beetje groen op de buitenmuur is vrij gewoon. Dit kan zowel bij oude als jongere woningen gebeuren en is dan ook geen reden tot ‘paniek’. Een beetje groene aanslag zegt niets over de eventuele aanwezigheid van een dak lekkage. Dit is anders wanneer er sprake is van een overtollige groei van schimmels en bijvoorbeeld mossen op de gevel. Schimmels en mossen hebben de neiging om te gedijen in natte omstandigheden, wat gemakkelijk kan worden veroorzaakt door een lekkend dak dat water in de muren laat. We zien ze vaak op donkere en vochtige plekken. Als je schimmels of mossen aan de buitenkant van je huis ziet, waar zij worden blootgesteld aan zonlicht, dan kan een lekkend dak hier de oorzaak van zijn.

4. Roestige, vochtige of ronduit natte leidingen

Roestige, vochtige of natte leidingen zijn een veel voorkomend teken van dak lekkage. Als je merkt dat de kachelpijp op je open haard roestig is of vochtig aanvoelt, dan heb je mogelijk een probleem met het dak. Meestal is dit type lekkage eenvoudig te verhelpen, omdat dit gewoon het gevolg is van het niet goed afsluiten van de kachelpijp, waardoor er regenwater binnenkomt. Dit oplossen zou een klus van twee minuten moeten zijn als je een professional belt om het af te handelen.

5. De aanwezigheid van druppels op zolder

Het is niet verwonderlijk dat de meest voor de hand liggende manier om te weten of het dak lekt, is om te controleren op druipwater. Zorg ervoor dat je de zolder met regelmaat hierop controleert. Zie je druppels of hoor je misschien druppels in de muren van je woning? Dan kan er sprake zijn van een lekkage in het dak. Zie of hoor je druppels? Dan is het van groot belang om direct een dak specialist te contacteren. Natuurlijk kun je dan altijd contact opnemen met ACDak.nl. Wij komen snel ter plaatse en gaan op zoek naar het probleem. Hoe eerder wij het probleem kunnen verhelpen, hoe meer de schade beperkt kan worden.

Schakel altijd een professional in bij een lekkage vermoeden

Vermoed jij dat je een dak lekkage hebt, maar weet je het niet zeker? Aarzel dan niet en schakel een professional in. Het is belangrijk om zekerheid te krijgen. Hoe sneller een lekkage aangepakt wordt, hoe meer de schade beperkt kan worden. ACDak.nl komt graag ter plaatse om de situatie te beoordelen. Blijkt er inderdaad sprake te zijn van een dak lekkage? Dan kunnen wij uiteraard zorgen voor een snelle en passende oplossing. Wij zorgen ervoor dat de lekkage verholpen wordt en bieden u een gedegen advies voor de toekomst.

ACDak.nl staat graag voor u klaar

Wij zijn u graag van dienst wanneer u een dak lekkage heeft of wanneer u vermoedt dat er iets mis is met het dak. Wij kunnen uw dak inspecteren en, indien nodig, actie ondernemen. Natuurlijk kunnen wij u ook meer informatie over uw dak geven, bijvoorbeeld over de te verwachten levensduur. Is het nodig om het dak op korte termijn te laten vervangen? Dan kunnen wij dit ook voor u realiseren. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie, advies of een vrijblijvende offerte.


Vrijblijvende offerte aanvragen

Gratis dakinspectie

Laat uw dak gratis inspecteren door een vakkundige dakdekker en voorkom onkosten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Door in één van de offerteaanvraagformulieren in te vullen kunnen we snel bij u terugkomen. Wanneer u de uitgebreide offerte module gebruikt kunnen we al met een wat meer gedetailleerde offerte komen. Spreekt u liever direct met een dakdekker? Bel dan gerust naar onze klantenservice.
Bel: 085 303 8824
ACDAK B.V. uw partner voor Hoe weet ik of ik een dak lekkage heb?
Wilt u binnenkort aan de slag met het renoveren, onderhouden of repareren van uw platte of hellende dak? Dan bent u bij ACDak aan het juiste adres.

Bij ACDak kunnen wij uw dak compleet renoveren van A tot Z. Wilt u meer weten over onze diensten en projecten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem gerust telefonisch contact met ons op!

Uw weg naar een offerte op maat

Neem contact met ons op
Gratis adviesgesprek / Dakinspectie
Ontvang vrijblijvende offerte / inspectierapport
Plan werkzaamheden in

Vele tevreden klanten gingen u voor

google
Ace Genesis Mack 10
31 maart 2023

Goede service, perfecte afwerking. En hele toffe kerels.. kortom hier moet je zijn voor jou mooiste ideen! En zij creeen het! Wacht niet en bel!

google
Erik Schönherr
12 maart 2023

Goede ervaring met ACDAK B.V. Dakdekkers waren vriendelijk en hebben goed gewerkt. Communicatie tussen dakdekkers en kantoor was niet perfect maar alles is goed opgelost. Als ik weer dak problemen heb doe ik graag weer een beroep op dit bedrijf. Prima gewerkt.

google
Andra Luijks
10 februari 2023

5 sterren voor dit bedrijf! wat een goed werk hebben ze afgeleverd.

google
Laurentius Wennink
10 februari 2023

De lekkage op mijn dak werd zó snel en goed geholpen dat 5 sterren zeker op z'n plaats zijn.

google
Cecilia Schneijder
9 februari 2023

Wat zijn wij toch blij met onze nieuwe dakbedekking. Wij raden dit bedrijf dan ook zeker aan.

google
Ginny Niemeijer
9 februari 2023

Prettig dat er zulke dakdekkers bestaan, harde werkers met oog voor detail.

google
Milos Nijeboer
9 februari 2023

Door stormschade waren er dakpannen van mijn dak gewaaid, De dakdekkers van ac dak hebben dit de dag erna al op kunnen lossen. Dankjewel voor de fijne communicatie en de goed uitgevoerde werkzaamheden.

google
Zeynep Kosse
9 februari 2023

Onderhoudsbeurt aan mijn dak laten uitvoeren, Tevreden met het resultaat.

google
Rajeev van Puffelen
9 februari 2023

Fijn bedrijf die goed kwaliteitswerk leveren.

google
Dennes Holster
9 februari 2023

Werk is deskundig uitgevoerd en na afloop is alle rotzooi opgeruimd. De daken liggen er weer netjes bij.

google
Waqas Knigge
8 februari 2023

Mooi bitumen dak gelegd, snel en goed gedaan en vriendelijke dakdekkers aan huis gehad.

google
Dunia Geertsema
8 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Tyrell Stok
8 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Stefania Vlieland
8 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Claudia van Waarden
8 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Jikke Zoutenbier
6 februari 2023

Werk is deskundig uitgevoerd en na afloop is alle rotzooi opgeruimd. De daken liggen er weer netjes bij.

google
Djordy van Heel
6 februari 2023

Mooi bitumen dak gelegd, snel en goed gedaan en vriendelijke dakdekkers aan huis gehad.

google
Hilbertus Fleur
6 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Yentl Lodewijks
6 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Fairouz Vervoorn
5 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Zef van Gils
5 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Trynke Andringa
4 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Miroslav van Spijk
4 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Hendry Groenland
4 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Huib Oster
4 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Jeska Scholing
3 februari 2023

Dit zijn nou een vakmensen die weten wat ze doen, Erg tevreden met mijn dak.

google
Tonnis Korporaal
3 februari 2023

Deze maand ons complete platte dak laten vervangen. Nieuwe isolatie erop en helemaal dicht afgewerkt. Netjes gewerkt en blij met het resultaat.

google
Maron Pelgrim
3 februari 2023

Geven goed en eerlijk advies. Denken met je mee naar de beste oplossing, snel een duidelijke offerte ontvangen. Leveren goed werk af en komen afspraken na! Ben erg blij met het geleverde werk. Bedankt voor het snelle handelen. Verfrissend zo na eerdere andere ervaringen met andere bedrijven.

google
Berrie van Berkom
1 februari 2023

Dit zijn nou een vakmensen die weten wat ze doen, Erg tevreden met mijn dak.

google
Carlijne Olsman
1 februari 2023

Deze maand ons complete platte dak laten vervangen. Nieuwe isolatie erop en helemaal dicht afgewerkt. Netjes gewerkt en blij met het resultaat.

google
Hebe Klepper
1 februari 2023

Geven goed en eerlijk advies. Denken met je mee naar de beste oplossing, snel een duidelijke offerte ontvangen. Leveren goed werk af en komen afspraken na! Ben erg blij met het geleverde werk. Bedankt voor het snelle handelen. Verfrissend zo na eerdere andere ervaringen met andere bedrijven.

google
Omaira Baken
31 januari 2023

De moeite waard om bij hun een offerte aan te vragen.

google
Thijm Paulusma
31 januari 2023

Prima werk afgeleverd, betrouwbaar en deskundig bedrijf! Dit in tegenstelling tot onze ervaringen met andere bedrijven.

google
Lizan Koppe
31 januari 2023

Nieuwe dakbedekking aan laten leggen op ons dak (140m2), Blij met het eindresultaat, Top.

google
Welmoed van Hulten
31 januari 2023

Betrouwbaar, duidelijke offerte, goede communicatie, beleefd, houdt zich aan afspraken, denkt mee, absoluut aan te raden Ze hebben bij ons het volledige dak, (80m2) naar volle tevredenheid vervangen.

google
Safia van der Boon
30 januari 2023

Verschillende dakdekkers gecontacteerd, uiteindelijk gekozen voor AC dak, we hadden geen betere keuze kunnen maken. In het vervolg weten we waar we moeten zijn.

google
Ashna Matthijssen
30 januari 2023

Heldere offerte, goede prijs en een eerlijk advies. Daarnaast hebben ze vakwerk afgeleverd en zijn het aardige mannen met hart voor de zaak.

google
Filiz Velthuis
30 januari 2023

Goede communicatie met betrekking tot de aanleg van zonnepanelen, werk is goed uitgevoerd, communicatie verliep goed.

google
Hessel Huisken
30 januari 2023

Vakmannen! Harde werkers, kundig en altijd vriendelijk. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen en dat gaan we ook zeker doen.

google
Vedat Versprille
28 januari 2023

Zeer snelle afhandeling van onze stormschade voor een eerlijke prijs. Top service.Twee ervaren dakdekkers hebben ons dak mooi en netjes bedekt. Ze waren op de afgesproken tijd aanwezig, raffelden niets af, ruimden hun spullen netjes op. Wij zijn zelf uiterst tevreden over ons dak.

google
Raymond Coers
28 januari 2023

Deskundig team dat hun vak verstaat, Ik zou dit bedrijf dan ook ten zeerste aanraden.

google
Jayden van Leeuwen
28 januari 2023

Een fantastisch team dat erg netjes werkt en zich houdt aan de gemaakte afspraken. Dit was de tweede keer dat wij van hun diensten gebruik hebben gemaakt en waren wederom dus zeer tevreden.

google
David de Boom
27 januari 2023

Geweldig resultaat. De klus heeft wat langer geduurd door het weer maar Rafik en zijn collega's waren elke dag netjes ter plaatse om als het droog was zoveel mogelijk te doen. Erg blij met het resultaat en service!

google
Ilja Bosgraaf
26 januari 2023

Aardige en serieuze man komt zijn afspraken na en leverde goed werk. Goed bedrijf.

google
Ruveyda Reniers
26 januari 2023

Nieuwe dakbedekking laten aanleggen op mijn garage. Dit is snel en goed uitgevoerd.

google
Tygo Feddema
25 januari 2023

Zeer te spreken over dakdekkersbedrijf AC Dak B.V.

google
Eran Bossenbroek
25 januari 2023

Onze dak was aan renovatie toe, Dit heb ik laten doen door de mannen van AC dak. Erg blij met het resultaat. Fijn bedrijf om mee te werken.

google
Damyan van Hunnik
24 januari 2023

Afgelopen week heeft dit bedrijf ons dak gedaan incl isolatie. Prima werk afgeleverd. Vriendelijke en hardwerkende mensen. Ik ben er zeer tevreden over.

google
Lance van Bentem
24 januari 2023

Met goed overleg dakisolatie aan laten brengen, Dit was een zeer goede keuze. dankjewel voor de goede communicatie. Echt een topprestatie geleverd.

google
Harold Bitter
23 januari 2023

Fijn dat er nog dakdekkers zijn die hun werk wel goed kunnen uitvoeren, Ik weet waar ik de volgende keer weer moet zijn voor mijn dak.

Offerte uitgebreid

Snel een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3 - Stap 1

Offerte snel

Vul uw naam, email en telefoonnummer in en wij nemen snel contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze klanten aan het woord

ACDak B.V. is een dakdekkersbedrijf die al jaren aan de weg timmert met een verfrissende aanpak. Een ervaring die door onze klanten onderschreven wordt. Wij zijn dan ook ergtrots op onze reviews.
4.7
Gebaseerd op 244 reviews
google
Ace Genesis Mack 10
31 maart 2023

Goede service, perfecte afwerking. En hele toffe kerels.. kortom hier moet je zijn voor jou mooiste ideen! En zij creeen het! Wacht niet en bel!

google
Erik Schönherr
12 maart 2023

Goede ervaring met ACDAK B.V. Dakdekkers waren vriendelijk en hebben goed gewerkt. Communicatie tussen dakdekkers en kantoor was niet perfect maar alles is goed opgelost. Als ik weer dak problemen heb doe ik graag weer een beroep op dit bedrijf. Prima gewerkt.

google
Andra Luijks
10 februari 2023

5 sterren voor dit bedrijf! wat een goed werk hebben ze afgeleverd.

google
Laurentius Wennink
10 februari 2023

De lekkage op mijn dak werd zó snel en goed geholpen dat 5 sterren zeker op z'n plaats zijn.

google
Cecilia Schneijder
9 februari 2023

Wat zijn wij toch blij met onze nieuwe dakbedekking. Wij raden dit bedrijf dan ook zeker aan.

google
Ginny Niemeijer
9 februari 2023

Prettig dat er zulke dakdekkers bestaan, harde werkers met oog voor detail.

google
Milos Nijeboer
9 februari 2023

Door stormschade waren er dakpannen van mijn dak gewaaid, De dakdekkers van ac dak hebben dit de dag erna al op kunnen lossen. Dankjewel voor de fijne communicatie en de goed uitgevoerde werkzaamheden.

google
Zeynep Kosse
9 februari 2023

Onderhoudsbeurt aan mijn dak laten uitvoeren, Tevreden met het resultaat.

google
Rajeev van Puffelen
9 februari 2023

Fijn bedrijf die goed kwaliteitswerk leveren.

Wij zijn ACDak

Leer het ACDAK DNA kennen door met ons in zee te gaan. Bel direct voor meer informatie.
crossarrow-right