De meest voorkomende problemen met daken

Inhoud van deze pagina
Primary Item (H2)Sub Item 1 (H3)

Ongeveer 4 op de 10 bouwproblemen hebben direct of indirect te maken met het dak. Een dak lekkage kan bijvoorbeeld voor diverse problemen in huis zorgen. Lekkage is dan ook één van de meest voorkomende problemen, maar er zijn meer problemen met betrekking tot het dak die vaker voorkomen. Het is daarom dat het heel belangrijk is om onderhoud en reparaties aan het dak tijdig uit te laten voeren. Hoe eerder problemen worden geconstateerd en aangepakt, hoe beter de schade kan worden beperkt. Dit betekent ook dat hoge kosten kunnen worden voorkomen. ACDak.nl geef je meer inzicht in een aantal van de meest voorkomende problemen met daken.

1. Een lek in het dak

We noemden lekkage net al even. Het behoort zeker tot de meest voorkomende problemen met daken in ons land. Als je merkt dat er druppels aanwezig zijn op zolder, als je watervlekken of schimmels ziet verschijnen of als je overmatige mossen- en schimmelgroei hebt aan de buitenzijde van je woning, dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je te maken hebt met een lekkage. Natuurlijk is het belangrijk om verdere schade te voorkomen. Vocht in een woning betekent niet alleen schade, maar ook een risico voor de gezondheid en een slechter wooncomfort. Laat een lekkage in het dak altijd zo snel mogelijk repareren. Wij komen hiervoor graag ter plaatse.

2. Schade aan dakgoten en regenpijpen

Vallende regenpijpen of kapotte dakgoten behoren tot de meest voorkomende dak problemen. Als ze niet worden behandeld, kunnen ze leiden tot schade aan het dak en overstromingen. Een dakgoot kan ook eenvoudigweg verstopt zijn geraakt, waardoor deze begint te lekken. Controleer dit daarom altijd eerst. Mogelijk is een goede reinigingsbeurt voldoende om het probleem te verhelpen. Zie je echt schade aan de dakgoten of aan de regenpijpen? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk te zorgen voor vervanging, of reparatie wanneer dit mogelijk is. Pak je dit probleem niet tijdig aan, dan kan er schade aan de woning ontstaan.

3. Schade door de aanwezigheid van mossen

Mosgroei wordt veroorzaakt door blootstelling aan vochtige en koele omstandigheden. Mos kan leiden tot verstopping van de dakgoot en winterscheuren op het dak. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je het mos zo snel mogelijk van het dak verwijdert. Om mos van je dak te verwijderen, meng je water met wasmiddel en chloorbleekmiddel. Gebruik vervolgens een spuitfles om het mengsel op het getroffen gebied te spuiten. Gebruik na 30 minuten schoon water om het af te spoelen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het dak professioneel te laten reinigen door een ervaren partij. Mossen die niet verwijderd worden gaan op den duur schade aanrichten, waardoor de kosten hoger oplopen.

4. Nestelende dieren op het dak

Dit probleem komt niet door heel het land voor. We zien het probleem vooral optreden in gebieden waarin veel vogels zijn, zoals in de kustgebieden, waar vooral meeuwen veel gebruik maken van de daken om te nestelen. Veel mensen denken dat dieren vooral beschadigde daken gebruiken om te nestelen, maar ze kunnen zeker ook op goed onderhouden daken gaan kamperen. Wanneer dieren zich voortdurend in daken nestelen, dan gaat dit uiteindelijk tot schade leiden. In veel gevallen ontstaat er uiteindelijk lekkage. Je kunt de nodige maatregelen nemen om de vogels te weren.

5. Schade door takken van bomen

Bomen in de straat zijn natuurlijk prachtig, maar ze kunnen ook voor heel wat problemen zorgen als het om het dak gaat. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor bomen in de straat, maar ook voor bomen in je eigen tuin, als je deze hebt. Worden de takken wat aan de lange kant? Dan kunnen deze het dak raken. Zeker bij een stevige wind kan dit met een behoorlijke snelheid gebeuren. Dit leidt makkelijk tot breuk. Staan er bomen in de straat waarvan de takken voortdurend op het dak ‘kloppen’? Schakel dan de gemeente in om de bomen te laten snoeien. Natuurlijk kun je dit zelf doen als het je eigen boom betreft. Hiervoor kun je ook een boomverzorger inschakelen. In Nederland gebeurt het relatief vaak dat daken beschadigd raken of verzakken door takken die continue tegen het dak botsen.

6. Verwaarlozing van het dak

Eén van de meest voorkomende problemen met daken in Nederland is verwaarlozing. Het is nu eenmaal zo dat het dak vaak vergeten wordt. De woning wordt in de regel goed onderhouden, maar het dak schiet erbij in. Er wordt gewoon niet aan gedacht totdat er ineens problemen ontstaan. Deze problemen ontstaan in de meeste gevallen door verwaarlozing van het dak. Om ernstige schade door verwaarlozing te voorkomen doe je er goed aan om het dak met regelmaat te laten inspecteren en onderhouden. Worden er kleine schades aangetroffen, dan kunnen deze direct worden verholpen. Dit voorkomt grote, duurdere reparaties. Daken hebben een bepaalde levensduur. In de regel is het zo dat een gebrek aan onderhoud deze levensduur verkort, terwijl een goed onderhoud en tijdige reparaties de levensduur juist verlengen. Je kunt de grote investering in een nieuw dak dus uitstellen door je dak goed te laten onderhouden door een professional.

Bedenk altijd dat schades aan het dak doorgroeien

Een kleine schade aan het dak? Oh, dat komt volgend jaar wel! Een denkwijze die in de praktijk alleen maar zorgt voor hogere kosten. Daken worden voortdurend blootgesteld aan negatieve invloeden, waaronder natuurlijk het weer. In Nederland zijn we goed bekend met sterk wisselend en soms behoorlijk onstuimig weer. Kleine schades aan het dak groeien altijd door en dit kan snel gaan. Hierdoor worden de kosten ook snel hoger wanneer je de zaken op zijn beloop laat. Hoe groter de schade, hoe hoger de kostenpost. Je kunt hoge kosten makkelijk voorkomen door kleine dakschades direct te laten repareren door een professional. Zo voorkom je dat de schade kans heeft om verder te groeien, waardoor de problemen groter en de kosten hoger worden.

ACDak.nl staat graag voor je klaar bij dak problemen

Heb jij problemen met je dak en zoek je een ervaren partij om deze problemen voor je te verhelpen? Voor al je dak problemen kun je bij ACDak.nl terecht. Onze ervaren onderneming biedt een zeer complete, professionele service tegen een nette prijs. Natuurlijk kunnen we altijd een vrijblijvende offerte voor je opstellen. Wil je eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.


Vrijblijvende offerte aanvragen

Gratis dakinspectie

Laat uw dak gratis inspecteren door een vakkundige dakdekker en voorkom onkosten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Door in één van de offerteaanvraagformulieren in te vullen kunnen we snel bij u terugkomen. Wanneer u de uitgebreide offerte module gebruikt kunnen we al met een wat meer gedetailleerde offerte komen. Spreekt u liever direct met een dakdekker? Bel dan gerust naar onze klantenservice.
Bel: 085 303 8824
ACDAK B.V. uw partner voor De meest voorkomende problemen met daken
Wilt u binnenkort aan de slag met het renoveren, onderhouden of repareren van uw platte of hellende dak? Dan bent u bij ACDak aan het juiste adres.

Bij ACDak kunnen wij uw dak compleet renoveren van A tot Z. Wilt u meer weten over onze diensten en projecten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem gerust telefonisch contact met ons op!

Uw weg naar een offerte op maat

Neem contact met ons op
Gratis adviesgesprek / Dakinspectie
Ontvang vrijblijvende offerte / inspectierapport
Plan werkzaamheden in

Vele tevreden klanten gingen u voor

google
Ace Genesis Mack 10
31 maart 2023

Goede service, perfecte afwerking. En hele toffe kerels.. kortom hier moet je zijn voor jou mooiste ideen! En zij creeen het! Wacht niet en bel!

google
Erik Schönherr
12 maart 2023

Goede ervaring met ACDAK B.V. Dakdekkers waren vriendelijk en hebben goed gewerkt. Communicatie tussen dakdekkers en kantoor was niet perfect maar alles is goed opgelost. Als ik weer dak problemen heb doe ik graag weer een beroep op dit bedrijf. Prima gewerkt.

google
Andra Luijks
10 februari 2023

5 sterren voor dit bedrijf! wat een goed werk hebben ze afgeleverd.

google
Laurentius Wennink
10 februari 2023

De lekkage op mijn dak werd zó snel en goed geholpen dat 5 sterren zeker op z'n plaats zijn.

google
Cecilia Schneijder
9 februari 2023

Wat zijn wij toch blij met onze nieuwe dakbedekking. Wij raden dit bedrijf dan ook zeker aan.

google
Ginny Niemeijer
9 februari 2023

Prettig dat er zulke dakdekkers bestaan, harde werkers met oog voor detail.

google
Milos Nijeboer
9 februari 2023

Door stormschade waren er dakpannen van mijn dak gewaaid, De dakdekkers van ac dak hebben dit de dag erna al op kunnen lossen. Dankjewel voor de fijne communicatie en de goed uitgevoerde werkzaamheden.

google
Zeynep Kosse
9 februari 2023

Onderhoudsbeurt aan mijn dak laten uitvoeren, Tevreden met het resultaat.

google
Rajeev van Puffelen
9 februari 2023

Fijn bedrijf die goed kwaliteitswerk leveren.

google
Dennes Holster
9 februari 2023

Werk is deskundig uitgevoerd en na afloop is alle rotzooi opgeruimd. De daken liggen er weer netjes bij.

google
Waqas Knigge
8 februari 2023

Mooi bitumen dak gelegd, snel en goed gedaan en vriendelijke dakdekkers aan huis gehad.

google
Dunia Geertsema
8 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Tyrell Stok
8 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Stefania Vlieland
8 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Claudia van Waarden
8 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Jikke Zoutenbier
6 februari 2023

Werk is deskundig uitgevoerd en na afloop is alle rotzooi opgeruimd. De daken liggen er weer netjes bij.

google
Djordy van Heel
6 februari 2023

Mooi bitumen dak gelegd, snel en goed gedaan en vriendelijke dakdekkers aan huis gehad.

google
Hilbertus Fleur
6 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Yentl Lodewijks
6 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Fairouz Vervoorn
5 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Zef van Gils
5 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Trynke Andringa
4 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Miroslav van Spijk
4 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Hendry Groenland
4 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Huib Oster
4 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Jeska Scholing
3 februari 2023

Dit zijn nou een vakmensen die weten wat ze doen, Erg tevreden met mijn dak.

google
Tonnis Korporaal
3 februari 2023

Deze maand ons complete platte dak laten vervangen. Nieuwe isolatie erop en helemaal dicht afgewerkt. Netjes gewerkt en blij met het resultaat.

google
Maron Pelgrim
3 februari 2023

Geven goed en eerlijk advies. Denken met je mee naar de beste oplossing, snel een duidelijke offerte ontvangen. Leveren goed werk af en komen afspraken na! Ben erg blij met het geleverde werk. Bedankt voor het snelle handelen. Verfrissend zo na eerdere andere ervaringen met andere bedrijven.

google
Berrie van Berkom
1 februari 2023

Dit zijn nou een vakmensen die weten wat ze doen, Erg tevreden met mijn dak.

google
Carlijne Olsman
1 februari 2023

Deze maand ons complete platte dak laten vervangen. Nieuwe isolatie erop en helemaal dicht afgewerkt. Netjes gewerkt en blij met het resultaat.

google
Hebe Klepper
1 februari 2023

Geven goed en eerlijk advies. Denken met je mee naar de beste oplossing, snel een duidelijke offerte ontvangen. Leveren goed werk af en komen afspraken na! Ben erg blij met het geleverde werk. Bedankt voor het snelle handelen. Verfrissend zo na eerdere andere ervaringen met andere bedrijven.

google
Omaira Baken
31 januari 2023

De moeite waard om bij hun een offerte aan te vragen.

google
Thijm Paulusma
31 januari 2023

Prima werk afgeleverd, betrouwbaar en deskundig bedrijf! Dit in tegenstelling tot onze ervaringen met andere bedrijven.

google
Lizan Koppe
31 januari 2023

Nieuwe dakbedekking aan laten leggen op ons dak (140m2), Blij met het eindresultaat, Top.

google
Welmoed van Hulten
31 januari 2023

Betrouwbaar, duidelijke offerte, goede communicatie, beleefd, houdt zich aan afspraken, denkt mee, absoluut aan te raden Ze hebben bij ons het volledige dak, (80m2) naar volle tevredenheid vervangen.

google
Safia van der Boon
30 januari 2023

Verschillende dakdekkers gecontacteerd, uiteindelijk gekozen voor AC dak, we hadden geen betere keuze kunnen maken. In het vervolg weten we waar we moeten zijn.

google
Ashna Matthijssen
30 januari 2023

Heldere offerte, goede prijs en een eerlijk advies. Daarnaast hebben ze vakwerk afgeleverd en zijn het aardige mannen met hart voor de zaak.

google
Filiz Velthuis
30 januari 2023

Goede communicatie met betrekking tot de aanleg van zonnepanelen, werk is goed uitgevoerd, communicatie verliep goed.

google
Hessel Huisken
30 januari 2023

Vakmannen! Harde werkers, kundig en altijd vriendelijk. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen en dat gaan we ook zeker doen.

google
Vedat Versprille
28 januari 2023

Zeer snelle afhandeling van onze stormschade voor een eerlijke prijs. Top service.Twee ervaren dakdekkers hebben ons dak mooi en netjes bedekt. Ze waren op de afgesproken tijd aanwezig, raffelden niets af, ruimden hun spullen netjes op. Wij zijn zelf uiterst tevreden over ons dak.

google
Raymond Coers
28 januari 2023

Deskundig team dat hun vak verstaat, Ik zou dit bedrijf dan ook ten zeerste aanraden.

google
Jayden van Leeuwen
28 januari 2023

Een fantastisch team dat erg netjes werkt en zich houdt aan de gemaakte afspraken. Dit was de tweede keer dat wij van hun diensten gebruik hebben gemaakt en waren wederom dus zeer tevreden.

google
David de Boom
27 januari 2023

Geweldig resultaat. De klus heeft wat langer geduurd door het weer maar Rafik en zijn collega's waren elke dag netjes ter plaatse om als het droog was zoveel mogelijk te doen. Erg blij met het resultaat en service!

google
Ilja Bosgraaf
26 januari 2023

Aardige en serieuze man komt zijn afspraken na en leverde goed werk. Goed bedrijf.

google
Ruveyda Reniers
26 januari 2023

Nieuwe dakbedekking laten aanleggen op mijn garage. Dit is snel en goed uitgevoerd.

google
Tygo Feddema
25 januari 2023

Zeer te spreken over dakdekkersbedrijf AC Dak B.V.

google
Eran Bossenbroek
25 januari 2023

Onze dak was aan renovatie toe, Dit heb ik laten doen door de mannen van AC dak. Erg blij met het resultaat. Fijn bedrijf om mee te werken.

google
Damyan van Hunnik
24 januari 2023

Afgelopen week heeft dit bedrijf ons dak gedaan incl isolatie. Prima werk afgeleverd. Vriendelijke en hardwerkende mensen. Ik ben er zeer tevreden over.

google
Lance van Bentem
24 januari 2023

Met goed overleg dakisolatie aan laten brengen, Dit was een zeer goede keuze. dankjewel voor de goede communicatie. Echt een topprestatie geleverd.

google
Harold Bitter
23 januari 2023

Fijn dat er nog dakdekkers zijn die hun werk wel goed kunnen uitvoeren, Ik weet waar ik de volgende keer weer moet zijn voor mijn dak.

Offerte uitgebreid

Snel een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3 - Stap 1

Offerte snel

Vul uw naam, email en telefoonnummer in en wij nemen snel contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze klanten aan het woord

ACDak B.V. is een dakdekkersbedrijf die al jaren aan de weg timmert met een verfrissende aanpak. Een ervaring die door onze klanten onderschreven wordt. Wij zijn dan ook ergtrots op onze reviews.
4.7
Gebaseerd op 244 reviews
google
Ace Genesis Mack 10
31 maart 2023

Goede service, perfecte afwerking. En hele toffe kerels.. kortom hier moet je zijn voor jou mooiste ideen! En zij creeen het! Wacht niet en bel!

google
Erik Schönherr
12 maart 2023

Goede ervaring met ACDAK B.V. Dakdekkers waren vriendelijk en hebben goed gewerkt. Communicatie tussen dakdekkers en kantoor was niet perfect maar alles is goed opgelost. Als ik weer dak problemen heb doe ik graag weer een beroep op dit bedrijf. Prima gewerkt.

google
Andra Luijks
10 februari 2023

5 sterren voor dit bedrijf! wat een goed werk hebben ze afgeleverd.

google
Laurentius Wennink
10 februari 2023

De lekkage op mijn dak werd zó snel en goed geholpen dat 5 sterren zeker op z'n plaats zijn.

google
Cecilia Schneijder
9 februari 2023

Wat zijn wij toch blij met onze nieuwe dakbedekking. Wij raden dit bedrijf dan ook zeker aan.

google
Ginny Niemeijer
9 februari 2023

Prettig dat er zulke dakdekkers bestaan, harde werkers met oog voor detail.

google
Milos Nijeboer
9 februari 2023

Door stormschade waren er dakpannen van mijn dak gewaaid, De dakdekkers van ac dak hebben dit de dag erna al op kunnen lossen. Dankjewel voor de fijne communicatie en de goed uitgevoerde werkzaamheden.

google
Zeynep Kosse
9 februari 2023

Onderhoudsbeurt aan mijn dak laten uitvoeren, Tevreden met het resultaat.

google
Rajeev van Puffelen
9 februari 2023

Fijn bedrijf die goed kwaliteitswerk leveren.

Wij zijn ACDak

Leer het ACDAK DNA kennen door met ons in zee te gaan. Bel direct voor meer informatie.
crossarrow-right