De dakbedekking vervangen: 5 handige tips!

Inhoud van deze pagina
Primary Item (H2)Sub Item 1 (H3)

Je moet altijd kunnen vertrouwen op de goede kwaliteit van je dak en je dakbedekking. Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van elk huis. Het beschermt het tegen wind, regen en allerlei soorten schade. Het moet sterk, stevig en robuust zijn om dit allemaal te doen. Daarom is het niet verstandig om te wachten als de dakbedekking moet worden vervangen. Als je een oud of beschadigd dak niet op tijd vervangt, kan dit leiden tot een catastrofaal incident en schade aan je huis. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zie je dat de dakbedekking aan kwaliteit begint te verliezen? Schakel dan een professional in. Zie je het nog niet, maar heeft de dakbedekking de gemiddelde levensduur wel al bereikt? Laat het dak dan inspecteren. ACDak.nl staat voor je klaar.

Praktische tips voor bij het vervangen van dakbedekking

Wanneer is nu precies het moment waarop je de dakbedekking moet laten vervangen? Bij welke partij kun je het best terecht en mag je de oude dakbedekking ook laten vervangen door een ander soort dakbedekking? Hoe zit het eigenlijk met vergunningen en contracten? Het is logisch dat je alle informatie compleet wilt hebben voordat je een beslissing neemt. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij. Hieronder vind je 5 praktische tips voor bij het vervangen van de dakbedekking. Zo geven we je antwoord op de meest belangrijke vragen én zorgen wij ervoor dat jij goed op de hoogte bent van de meest belangrijke aandachtspunten.

1. Weet wanneer de dakbedekking vervangen moet worden

Als de dakbedekking letterlijk van het dak komt vallen, dan ben je te laat met het vervangen van de dakbedekking. Wat we hiermee willen zeggen is, wacht niet tot het uiterste. Wanneer je te lang wacht met het vervangen van de dakbedekking, dan betekent dit op de eerste plaats dat je een hoog risico op lekkage loopt. Lekkages kunnen veel schade aanrichten en vormen een risico voor de gezondheid. Daarnaast kunnen er ongelukken gebeuren als de dakbedekking niet op tijd wordt vervangen. Het is belangrijk om goed te weten wanneer het tijd is om de dakbedekking te vervangen. Is de gemiddelde levensduur van de dakbedekking bereikt? Schakel dan een professional in om het dak te inspecteren en je te adviseren over eventuele vervanging. Zo heb je altijd zekerheid dat je niet te lang wacht met het vervangen van de dakbedekking.

2. Laat de dakbedekking vervangen door een ervaren partij

Het dak van je huis moet stevig en sterk zijn, dus je wilt niet dat er onprofessioneel werk wordt geleverd bij het installeren van nieuwe dakbedekking. Soms is het erg verleidelijk om in te gaan op een online advertentie van iemand die ‘bijklust’ door dakbedekking te vervangen. Dit kan goed zijn, maar garanties heb je niet. Gaat er iets mis met de installatie van de nieuwe dakbedekking? Dan heb je geen rechten en niets om op terug te vallen. Het gevolg is vaak dat je veel geld kwijt bent en je uiteindelijk nog altijd geen goede dakbedekking hebt. Voorkom deze ellende en schakel een ervaren partij in voor het vervangen van de dakbedekking. Een goed dakdekkersbedrijf kan vakkundig werk leveren voor een eerlijke prijs. Dit is precies wat je van ACDak.nl mag verwachten.

3. Kies voor de juiste soort dakbedekking

Het lijkt zo vanzelfsprekend om eenzelfde soort dakbedekking toe te laten passen dan je al had, maar is dit ook de beste keuze? Het materiaal dat eerder op je dak werd gebruikt hoeft niet per se het materiaal te zijn dat ook wordt gebruikt voor de nieuwe dakbedekking. Soms is het beter om voor een andere soort dakbedekking te gaan, soms niet. Dit is niet alleen afhankelijk van enkele praktische factoren, maar natuurlijk ook van je eigen voorkeur. ACDak.nl kan je natuurlijk altijd meer vertellen over de mogelijkheden als jij je dakbedekking door ons laat vervangen. Wij informeren en adviseren je graag.

4. Controleer of er een vergunning nodig is

In bepaalde gevallen heb je een vergunning nodig om de dakbedekking te laten vervangen. Hierbij gaat het om een bouwvergunning. Het kan zijn dat jouw woning aan specifieke eisen moet voldoen, dus daar moet dan ook rekening mee worden gehouden bij het vervangen van de dakbedekking. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om ook ander papierwerk in orde te hebben voordat je de dakbedekking laat vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een verzekeringsbewijs en aan de overeenkomst die je sluit met de dakdekker.

5. Tref de nodige maatregelen voor de werkzaamheden starten

Natuurlijk is het belangrijk om een aantal maatregelen te treffen voordat de werkzaamheden beginnen. Het vervangen van de dakbedekking is een grote klus. Zorg ervoor dat de woning er goed op voorbereid is en dat er niets in de weg staat of beschadigd kan raken. Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van wat overlast voor de buren. Het kan dan ook verstandig zijn om de buren op de hoogte te stellen van de werkzaamheden.

Schade aan dakbedekking blijft zich ontwikkelen

Het gebeurt vaker dat schade aan dakbedekking wel gezien wordt, maar dat het aanpakken van de schade op de lange baan wordt geschoven. Dit kan meerdere redenen hebben. Uiteindelijk is het nooit verstandig om schade aan de dakbedekking op zijn beloop te laten. Door de diverse invloeden, zoals het weer, blijft de schade zich ontwikkelen. Dit betekent dat de schade steeds groter wordt, waardoor het ook steeds complexer wordt om het goed op te lossen. Dit leidt uiteindelijk natuurlijk altijd tot hogere kosten. Wacht daarom nooit te lang met het laten repareren van de dakbedekking of het laten vervangen van de dakbedekking. Je doet jezelf, en vooral je portemonnee, er een groot plezier mee.

Moet jouw dakbedekking vervangen worden?

Heeft jouw dakbedekking de gemiddelde levensduur bereikt? Laat dan een controle uitvoeren. Het kan zijn dat de dakbedekking al aan vervanging toe is, maar dit hoeft niet. Wij stellen dit graag voor u vast. Blijkt de dakbedekking al slechter te worden en is het verstandig om deze  te laten vervangen? Dan informeren en adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Natuurlijk kunnen wij, indien gewenst, ook direct een vrijblijvende offerte voor u opstellen. Neem gerust eens contact met ons op.


Vrijblijvende offerte aanvragen

Gratis dakinspectie

Laat uw dak gratis inspecteren door een vakkundige dakdekker en voorkom onkosten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Door in één van de offerteaanvraagformulieren in te vullen kunnen we snel bij u terugkomen. Wanneer u de uitgebreide offerte module gebruikt kunnen we al met een wat meer gedetailleerde offerte komen. Spreekt u liever direct met een dakdekker? Bel dan gerust naar onze klantenservice.
Bel: 085 303 8824
ACDAK B.V. uw partner voor De dakbedekking vervangen: 5 handige tips!
Wilt u binnenkort aan de slag met het renoveren, onderhouden of repareren van uw platte of hellende dak? Dan bent u bij ACDak aan het juiste adres.

Bij ACDak kunnen wij uw dak compleet renoveren van A tot Z. Wilt u meer weten over onze diensten en projecten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem gerust telefonisch contact met ons op!

Uw weg naar een offerte op maat

Neem contact met ons op
Gratis adviesgesprek / Dakinspectie
Ontvang vrijblijvende offerte / inspectierapport
Plan werkzaamheden in

Vele tevreden klanten gingen u voor

google
Safia van der Boon
30 januari 2023

Verschillende dakdekkers gecontacteerd, uiteindelijk gekozen voor AC dak, we hadden geen betere keuze kunnen maken. In het vervolg weten we waar we moeten zijn.

google
Ashna Matthijssen
30 januari 2023

Heldere offerte, goede prijs en een eerlijk advies. Daarnaast hebben ze vakwerk afgeleverd en zijn het aardige mannen met hart voor de zaak.

google
Filiz Velthuis
30 januari 2023

Goede communicatie met betrekking tot de aanleg van zonnepanelen, werk is goed uitgevoerd, communicatie verliep goed.

google
Hessel Huisken
30 januari 2023

Vakmannen! Harde werkers, kundig en altijd vriendelijk. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen en dat gaan we ook zeker doen.

google
Vedat Versprille
28 januari 2023

Zeer snelle afhandeling van onze stormschade voor een eerlijke prijs. Top service.Twee ervaren dakdekkers hebben ons dak mooi en netjes bedekt. Ze waren op de afgesproken tijd aanwezig, raffelden niets af, ruimden hun spullen netjes op. Wij zijn zelf uiterst tevreden over ons dak.

google
Raymond Coers
28 januari 2023

Deskundig team dat hun vak verstaat, Ik zou dit bedrijf dan ook ten zeerste aanraden.

google
Jayden van Leeuwen
28 januari 2023

Een fantastisch team dat erg netjes werkt en zich houdt aan de gemaakte afspraken. Dit was de tweede keer dat wij van hun diensten gebruik hebben gemaakt en waren wederom dus zeer tevreden.

google
David de Boom
27 januari 2023

Geweldig resultaat. De klus heeft wat langer geduurd door het weer maar Rafik en zijn collega's waren elke dag netjes ter plaatse om als het droog was zoveel mogelijk te doen. Erg blij met het resultaat en service!

google
Ilja Bosgraaf
26 januari 2023

Aardige en serieuze man komt zijn afspraken na en leverde goed werk. Goed bedrijf.

google
Ruveyda Reniers
26 januari 2023

Nieuwe dakbedekking laten aanleggen op mijn garage. Dit is snel en goed uitgevoerd.

google
Tygo Feddema
25 januari 2023

Zeer te spreken over dakdekkersbedrijf AC Dak B.V.

google
Eran Bossenbroek
25 januari 2023

Onze dak was aan renovatie toe, Dit heb ik laten doen door de mannen van AC dak. Erg blij met het resultaat. Fijn bedrijf om mee te werken.

google
Damyan van Hunnik
24 januari 2023

Afgelopen week heeft dit bedrijf ons dak gedaan incl isolatie. Prima werk afgeleverd. Vriendelijke en hardwerkende mensen. Ik ben er zeer tevreden over.

google
Lance van Bentem
24 januari 2023

Met goed overleg dakisolatie aan laten brengen, Dit was een zeer goede keuze. dankjewel voor de goede communicatie. Echt een topprestatie geleverd.

google
Harold Bitter
23 januari 2023

Fijn dat er nog dakdekkers zijn die hun werk wel goed kunnen uitvoeren, Ik weet waar ik de volgende keer weer moet zijn voor mijn dak.

google
Monir van Bavel
23 januari 2023

Wat kunnen de mannen van AC dak b.v. hard werken, Ik ben dan ook een tevreden klant.

google
Fabiola Poelen
18 januari 2023

Top dakdekkers! Vriendelijk en zeer vakbekwaam, het hele platte dak met alles erop gerenoveerd, alles spoedig en netjes afgewerkt, precies zoals afgesproken.

google
Abdeljalil Hol
11 januari 2023

Verschillende offertes aangevraagd en vergeleken, uiteindelijk zaken gedaan met de mannen van AC Dak B.V.. Dit was dan ook de beste keuze die we konden maken. ons gehele dak voorzien van nieuwe dakpannen en wat is dit goed gedaan. Dankjewel voor de goed uitgevoerde werkzaamheden! Deze mannen zijn ook nog eens super vriendelijk en werken netjes.

google
Andre van der Laan
11 januari 2023

Professionele dakdekkers. Ondanks uitloop door niet geplande werkzaamheden geen onvertogen woord. Goede afwerking van het werk door kundige en vriendelijke mensen.

google
Sidney Tieleman
8 januari 2023

Door de hoge energiekosten dakisolatie laten aanbrengen op het dak door de mannen van ac dak! De dakdekkers kwamen op tijd, hebben goed werk geleverd en alles netjes achtergelaten. Blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

google
Souad Nelisse
8 januari 2023

Zeer goed werk geleverd, netjes en bekwaam. Indien weer dakwerkzaamheden bij ons worden verricht, hoeven we niet na te denken wie wij hiervoor laten komen,

google
Ling Peeters
8 januari 2023

Zeer snel ter plaatsen. Hebben de zelfde dag nog een noodreparatie gemaakt zodat we niet nog meer schade zouden oplopen. Dit noem je nou een goede service. Helemaal top !

google
Sinan Mackaaij
7 januari 2023

Snelle service nadat er stormschade was ontstaan. Binnen 1 dag geregeld, voordat het ging regenen

google
Okke van Leersum
7 januari 2023

Ik zou zeker met dit bedrijf weer in zee gaan! Doen wat ze zeggen en leveren goede kwaliteit af.

google
Reamon Bazelmans
7 januari 2023

De pannen van ons dak zijn in 1 dag compleet vernieuwd. zeer vakbekwaam en professioneel Goede communicatie! een echte aanrader ook wat betreft de prijs.

google
Anneke Rinsma
7 januari 2023

Een hele fijne communicatie over de gang van zaken, Ik zou dit bedrijf zeker aanraden

google
Brayen de Vaan
7 januari 2023

Mijn nokvorsten vernieuwd. Dit is efficiënt en netjes uitgevoerd. Niks op aan te merken.

google
Michelangelo Verkuil
5 januari 2023

De pannen van ons dak zijn in 1 dag compleet vernieuwd. zeer vakbekwaam en professioneel Goede communicatie! een echte aanrader ook wat betreft de prijs!

google
Lucille van Mook
5 januari 2023

Mijn nokvorsten vernieuwd. Dit is efficiënt en netjes uitgevoerd. Niks op aan te merken.

google
Ishan Beute
4 januari 2023

Nieuwe dakpannen laten plaatsen, dit hebben ze heel goed gedaan. Dankjewel voor deze service

google
Marten Abrahamse
4 januari 2023

Top team, snelle service en hele aardige mannen die meedenken! Dank je wel voor alle werkzaamheden

google
Liban Hooijschuur
4 januari 2023

We zijn echt heel tevreden over de efficiëntie en effectiviteit van de professionals van AC dak b.v.!

google
Redouane Westhoff
2 januari 2023

tevreden over de kwaliteit van de dakpannen en al het geleverde werk. Heel erg bedankt.

google
Jeffry Bottema
2 januari 2023

Prima service, oplossingsgericht en een zeer vriendelijke eigenaar. Zeker aan te bevelen.

google
Frederika van Cleef
2 januari 2023

Prettige werksfeer, goed uitgevoerde werkzaamheden. top prestatie door deze mannen. Ik ben fan!

google
Michélle Satter
2 januari 2023

Een dakinspectie uit laten voeren, goede communicatie ik wist waar ik aan toe was en wat de staat van mijn dak bleek te zijn!

google
Mart Lindner
2 januari 2023

Door de afgelopen storm had mijn dak schade opgelopen en was er een lekkage ontstaan bij ons in de slaapkamer, met spoed gebeld naar AC Dak b.v. Zeer vriendelijk te woord gestaan, en binnen 1 uur stonden ze bij mij al voor de deur, wat een top service zeker in een situatie van spoed. De mannen hebben tijdelijk de lekkage kunnen oplossen op dezelfde dag. een nieuwe datum ingepland en de lekkage is nu voorgoed weg! Wij kunnen weer met een gerust hart gaan slapen dankzij AC Dak b.v. Erg tevreden over hoe snel en hoe goed deze mannen ons geholpen hebben!

google
Melinda Lunenburg
2 januari 2023

Duidelijk, correct en komt afspraken na. Mijn pannendak is keurig netjes en vakkundig vervangen. Wij zijn erg tevreden over deze firma!

google
Juliane Kuefer
1 januari 2023

De dakdekkers van ac dak b.v. hebben bij mij de bitumen dakbedekking vervangen. Ben erg tevreden met hoe alles is verlopen. Er was goed overleg alle afspraken zijn nagekomen en ze leveren kwaliteit.

google
Yassine van der Wilk
1 januari 2023

Keurig netjes en alles snel af kunnen handelen. Ik kan geen betere dakdekker wensen dan die van AC dak b.v.! Aanrader!

google
Nikita Koehorst
1 januari 2023

Snel ter plaatse, probleem direct verholpen, super aardige gasten!

google
Stefan Egger
30 december 2022

Terechte goeie reviews op Google en een echte aanrader als je een dakdekker zoekt!

google
Kay Grooten
30 december 2022

Aardig, betrokken en serieus het is heel erg mooi geworden!

google
Erin Wezenberg
30 december 2022

Heel tevreden, op tijd gekomen, keurig gewerkt, aardige mannen. Echt een aanrader. Goede prijs

google
Janniek Piest
30 december 2022

Beste dakdekker van de stad!!! Snel eerlijk en betrouwbaar!

google
Lizz de Kleine
24 december 2022

Echt een goede service. Ze kwamen heel snel en losten het probleem zonder enige tegenslag op. Ook was de klantenservice 10/10. De man was erg aardig en behulpzaam. Absoluut een bedrijf dat u kunt vertrouwen

google
Ignatius Sharif
24 december 2022

Deskundig oordeel en pragmatisch! Zeker aan te bevelen dakdekker

google
Jorre Koopmanschap
24 december 2022

Heel goed geholpen, duidelijke informatie, vriendelijk, goede adviezen. Top!

google
Svetlana de Vegt
24 december 2022

Snel geholpen, de dakdekkers gingen vakkundig te werk en konden in korte tijd het probleem identificeren en verhelpen.

google
Youssri Lammers
22 december 2022

Super blij met de renovatie die is uitgevoerd op het dak! tevreden met het eindresultaat.

Offerte uitgebreid

Snel een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3 - Stap 1

Offerte snel

Vul uw naam, email en telefoonnummer in en wij nemen snel contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze klanten aan het woord

ACDak B.V. is een dakdekkersbedrijf die al jaren aan de weg timmert met een verfrissende aanpak. Een ervaring die door onze klanten onderschreven wordt. Wij zijn dan ook ergtrots op onze reviews.
4.8
Gebaseerd op 204 reviews
google
Safia van der Boon
30 januari 2023

Verschillende dakdekkers gecontacteerd, uiteindelijk gekozen voor AC dak, we hadden geen betere keuze kunnen maken. In het vervolg weten we waar we moeten zijn.

google
Ashna Matthijssen
30 januari 2023

Heldere offerte, goede prijs en een eerlijk advies. Daarnaast hebben ze vakwerk afgeleverd en zijn het aardige mannen met hart voor de zaak.

google
Filiz Velthuis
30 januari 2023

Goede communicatie met betrekking tot de aanleg van zonnepanelen, werk is goed uitgevoerd, communicatie verliep goed.

google
Hessel Huisken
30 januari 2023

Vakmannen! Harde werkers, kundig en altijd vriendelijk. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen en dat gaan we ook zeker doen.

google
Vedat Versprille
28 januari 2023

Zeer snelle afhandeling van onze stormschade voor een eerlijke prijs. Top service.Twee ervaren dakdekkers hebben ons dak mooi en netjes bedekt. Ze waren op de afgesproken tijd aanwezig, raffelden niets af, ruimden hun spullen netjes op. Wij zijn zelf uiterst tevreden over ons dak.

google
Raymond Coers
28 januari 2023

Deskundig team dat hun vak verstaat, Ik zou dit bedrijf dan ook ten zeerste aanraden.

google
Jayden van Leeuwen
28 januari 2023

Een fantastisch team dat erg netjes werkt en zich houdt aan de gemaakte afspraken. Dit was de tweede keer dat wij van hun diensten gebruik hebben gemaakt en waren wederom dus zeer tevreden.

google
David de Boom
27 januari 2023

Geweldig resultaat. De klus heeft wat langer geduurd door het weer maar Rafik en zijn collega's waren elke dag netjes ter plaatse om als het droog was zoveel mogelijk te doen. Erg blij met het resultaat en service!

google
Ilja Bosgraaf
26 januari 2023

Aardige en serieuze man komt zijn afspraken na en leverde goed werk. Goed bedrijf.

Wij zijn ACDak

Leer het ACDAK DNA kennen door met ons in zee te gaan. Bel direct voor meer informatie.
arrow-right