De dakbedekking vervangen: 5 handige tips!

Inhoud van deze pagina
Primary Item (H2)Sub Item 1 (H3)

Je moet altijd kunnen vertrouwen op de goede kwaliteit van je dak en je dakbedekking. Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van elk huis. Het beschermt het tegen wind, regen en allerlei soorten schade. Het moet sterk, stevig en robuust zijn om dit allemaal te doen. Daarom is het niet verstandig om te wachten als de dakbedekking moet worden vervangen. Als je een oud of beschadigd dak niet op tijd vervangt, kan dit leiden tot een catastrofaal incident en schade aan je huis. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zie je dat de dakbedekking aan kwaliteit begint te verliezen? Schakel dan een professional in. Zie je het nog niet, maar heeft de dakbedekking de gemiddelde levensduur wel al bereikt? Laat het dak dan inspecteren. ACDak.nl staat voor je klaar.

Praktische tips voor bij het vervangen van dakbedekking

Wanneer is nu precies het moment waarop je de dakbedekking moet laten vervangen? Bij welke partij kun je het best terecht en mag je de oude dakbedekking ook laten vervangen door een ander soort dakbedekking? Hoe zit het eigenlijk met vergunningen en contracten? Het is logisch dat je alle informatie compleet wilt hebben voordat je een beslissing neemt. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij. Hieronder vind je 5 praktische tips voor bij het vervangen van de dakbedekking. Zo geven we je antwoord op de meest belangrijke vragen én zorgen wij ervoor dat jij goed op de hoogte bent van de meest belangrijke aandachtspunten.

1. Weet wanneer de dakbedekking vervangen moet worden

Als de dakbedekking letterlijk van het dak komt vallen, dan ben je te laat met het vervangen van de dakbedekking. Wat we hiermee willen zeggen is, wacht niet tot het uiterste. Wanneer je te lang wacht met het vervangen van de dakbedekking, dan betekent dit op de eerste plaats dat je een hoog risico op lekkage loopt. Lekkages kunnen veel schade aanrichten en vormen een risico voor de gezondheid. Daarnaast kunnen er ongelukken gebeuren als de dakbedekking niet op tijd wordt vervangen. Het is belangrijk om goed te weten wanneer het tijd is om de dakbedekking te vervangen. Is de gemiddelde levensduur van de dakbedekking bereikt? Schakel dan een professional in om het dak te inspecteren en je te adviseren over eventuele vervanging. Zo heb je altijd zekerheid dat je niet te lang wacht met het vervangen van de dakbedekking.

2. Laat de dakbedekking vervangen door een ervaren partij

Het dak van je huis moet stevig en sterk zijn, dus je wilt niet dat er onprofessioneel werk wordt geleverd bij het installeren van nieuwe dakbedekking. Soms is het erg verleidelijk om in te gaan op een online advertentie van iemand die ‘bijklust’ door dakbedekking te vervangen. Dit kan goed zijn, maar garanties heb je niet. Gaat er iets mis met de installatie van de nieuwe dakbedekking? Dan heb je geen rechten en niets om op terug te vallen. Het gevolg is vaak dat je veel geld kwijt bent en je uiteindelijk nog altijd geen goede dakbedekking hebt. Voorkom deze ellende en schakel een ervaren partij in voor het vervangen van de dakbedekking. Een goed dakdekkersbedrijf kan vakkundig werk leveren voor een eerlijke prijs. Dit is precies wat je van ACDak.nl mag verwachten.

3. Kies voor de juiste soort dakbedekking

Het lijkt zo vanzelfsprekend om eenzelfde soort dakbedekking toe te laten passen dan je al had, maar is dit ook de beste keuze? Het materiaal dat eerder op je dak werd gebruikt hoeft niet per se het materiaal te zijn dat ook wordt gebruikt voor de nieuwe dakbedekking. Soms is het beter om voor een andere soort dakbedekking te gaan, soms niet. Dit is niet alleen afhankelijk van enkele praktische factoren, maar natuurlijk ook van je eigen voorkeur. ACDak.nl kan je natuurlijk altijd meer vertellen over de mogelijkheden als jij je dakbedekking door ons laat vervangen. Wij informeren en adviseren je graag.

4. Controleer of er een vergunning nodig is

In bepaalde gevallen heb je een vergunning nodig om de dakbedekking te laten vervangen. Hierbij gaat het om een bouwvergunning. Het kan zijn dat jouw woning aan specifieke eisen moet voldoen, dus daar moet dan ook rekening mee worden gehouden bij het vervangen van de dakbedekking. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om ook ander papierwerk in orde te hebben voordat je de dakbedekking laat vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een verzekeringsbewijs en aan de overeenkomst die je sluit met de dakdekker.

5. Tref de nodige maatregelen voor de werkzaamheden starten

Natuurlijk is het belangrijk om een aantal maatregelen te treffen voordat de werkzaamheden beginnen. Het vervangen van de dakbedekking is een grote klus. Zorg ervoor dat de woning er goed op voorbereid is en dat er niets in de weg staat of beschadigd kan raken. Tijdens de werkzaamheden kan er sprake zijn van wat overlast voor de buren. Het kan dan ook verstandig zijn om de buren op de hoogte te stellen van de werkzaamheden.

Schade aan dakbedekking blijft zich ontwikkelen

Het gebeurt vaker dat schade aan dakbedekking wel gezien wordt, maar dat het aanpakken van de schade op de lange baan wordt geschoven. Dit kan meerdere redenen hebben. Uiteindelijk is het nooit verstandig om schade aan de dakbedekking op zijn beloop te laten. Door de diverse invloeden, zoals het weer, blijft de schade zich ontwikkelen. Dit betekent dat de schade steeds groter wordt, waardoor het ook steeds complexer wordt om het goed op te lossen. Dit leidt uiteindelijk natuurlijk altijd tot hogere kosten. Wacht daarom nooit te lang met het laten repareren van de dakbedekking of het laten vervangen van de dakbedekking. Je doet jezelf, en vooral je portemonnee, er een groot plezier mee.

Moet jouw dakbedekking vervangen worden?

Heeft jouw dakbedekking de gemiddelde levensduur bereikt? Laat dan een controle uitvoeren. Het kan zijn dat de dakbedekking al aan vervanging toe is, maar dit hoeft niet. Wij stellen dit graag voor u vast. Blijkt de dakbedekking al slechter te worden en is het verstandig om deze  te laten vervangen? Dan informeren en adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Natuurlijk kunnen wij, indien gewenst, ook direct een vrijblijvende offerte voor u opstellen. Neem gerust eens contact met ons op.


Vrijblijvende offerte aanvragen

Gratis dakinspectie

Laat uw dak gratis inspecteren door een vakkundige dakdekker en voorkom onkosten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Door in één van de offerteaanvraagformulieren in te vullen kunnen we snel bij u terugkomen. Wanneer u de uitgebreide offerte module gebruikt kunnen we al met een wat meer gedetailleerde offerte komen. Spreekt u liever direct met een dakdekker? Bel dan gerust naar onze klantenservice.
Bel: 085 303 8824
ACDAK B.V. uw partner voor De dakbedekking vervangen: 5 handige tips!
Wilt u binnenkort aan de slag met het renoveren, onderhouden of repareren van uw platte of hellende dak? Dan bent u bij ACDak aan het juiste adres.

Bij ACDak kunnen wij uw dak compleet renoveren van A tot Z. Wilt u meer weten over onze diensten en projecten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem gerust telefonisch contact met ons op!

Uw weg naar een offerte op maat

Neem contact met ons op
Gratis adviesgesprek / Dakinspectie
Ontvang vrijblijvende offerte / inspectierapport
Plan werkzaamheden in

Vele tevreden klanten gingen u voor

google
Ace Genesis Mack 10
31 maart 2023

Goede service, perfecte afwerking. En hele toffe kerels.. kortom hier moet je zijn voor jou mooiste ideen! En zij creeen het! Wacht niet en bel!

google
Erik Schönherr
12 maart 2023

Goede ervaring met ACDAK B.V. Dakdekkers waren vriendelijk en hebben goed gewerkt. Communicatie tussen dakdekkers en kantoor was niet perfect maar alles is goed opgelost. Als ik weer dak problemen heb doe ik graag weer een beroep op dit bedrijf. Prima gewerkt.

google
Andra Luijks
10 februari 2023

5 sterren voor dit bedrijf! wat een goed werk hebben ze afgeleverd.

google
Laurentius Wennink
10 februari 2023

De lekkage op mijn dak werd zó snel en goed geholpen dat 5 sterren zeker op z'n plaats zijn.

google
Cecilia Schneijder
9 februari 2023

Wat zijn wij toch blij met onze nieuwe dakbedekking. Wij raden dit bedrijf dan ook zeker aan.

google
Ginny Niemeijer
9 februari 2023

Prettig dat er zulke dakdekkers bestaan, harde werkers met oog voor detail.

google
Milos Nijeboer
9 februari 2023

Door stormschade waren er dakpannen van mijn dak gewaaid, De dakdekkers van ac dak hebben dit de dag erna al op kunnen lossen. Dankjewel voor de fijne communicatie en de goed uitgevoerde werkzaamheden.

google
Zeynep Kosse
9 februari 2023

Onderhoudsbeurt aan mijn dak laten uitvoeren, Tevreden met het resultaat.

google
Rajeev van Puffelen
9 februari 2023

Fijn bedrijf die goed kwaliteitswerk leveren.

google
Dennes Holster
9 februari 2023

Werk is deskundig uitgevoerd en na afloop is alle rotzooi opgeruimd. De daken liggen er weer netjes bij.

google
Waqas Knigge
8 februari 2023

Mooi bitumen dak gelegd, snel en goed gedaan en vriendelijke dakdekkers aan huis gehad.

google
Dunia Geertsema
8 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Tyrell Stok
8 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Stefania Vlieland
8 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Claudia van Waarden
8 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Jikke Zoutenbier
6 februari 2023

Werk is deskundig uitgevoerd en na afloop is alle rotzooi opgeruimd. De daken liggen er weer netjes bij.

google
Djordy van Heel
6 februari 2023

Mooi bitumen dak gelegd, snel en goed gedaan en vriendelijke dakdekkers aan huis gehad.

google
Hilbertus Fleur
6 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Yentl Lodewijks
6 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Fairouz Vervoorn
5 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Zef van Gils
5 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Trynke Andringa
4 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Miroslav van Spijk
4 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Hendry Groenland
4 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Huib Oster
4 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Jeska Scholing
3 februari 2023

Dit zijn nou een vakmensen die weten wat ze doen, Erg tevreden met mijn dak.

google
Tonnis Korporaal
3 februari 2023

Deze maand ons complete platte dak laten vervangen. Nieuwe isolatie erop en helemaal dicht afgewerkt. Netjes gewerkt en blij met het resultaat.

google
Maron Pelgrim
3 februari 2023

Geven goed en eerlijk advies. Denken met je mee naar de beste oplossing, snel een duidelijke offerte ontvangen. Leveren goed werk af en komen afspraken na! Ben erg blij met het geleverde werk. Bedankt voor het snelle handelen. Verfrissend zo na eerdere andere ervaringen met andere bedrijven.

google
Berrie van Berkom
1 februari 2023

Dit zijn nou een vakmensen die weten wat ze doen, Erg tevreden met mijn dak.

google
Carlijne Olsman
1 februari 2023

Deze maand ons complete platte dak laten vervangen. Nieuwe isolatie erop en helemaal dicht afgewerkt. Netjes gewerkt en blij met het resultaat.

google
Hebe Klepper
1 februari 2023

Geven goed en eerlijk advies. Denken met je mee naar de beste oplossing, snel een duidelijke offerte ontvangen. Leveren goed werk af en komen afspraken na! Ben erg blij met het geleverde werk. Bedankt voor het snelle handelen. Verfrissend zo na eerdere andere ervaringen met andere bedrijven.

google
Omaira Baken
31 januari 2023

De moeite waard om bij hun een offerte aan te vragen.

google
Thijm Paulusma
31 januari 2023

Prima werk afgeleverd, betrouwbaar en deskundig bedrijf! Dit in tegenstelling tot onze ervaringen met andere bedrijven.

google
Lizan Koppe
31 januari 2023

Nieuwe dakbedekking aan laten leggen op ons dak (140m2), Blij met het eindresultaat, Top.

google
Welmoed van Hulten
31 januari 2023

Betrouwbaar, duidelijke offerte, goede communicatie, beleefd, houdt zich aan afspraken, denkt mee, absoluut aan te raden Ze hebben bij ons het volledige dak, (80m2) naar volle tevredenheid vervangen.

google
Safia van der Boon
30 januari 2023

Verschillende dakdekkers gecontacteerd, uiteindelijk gekozen voor AC dak, we hadden geen betere keuze kunnen maken. In het vervolg weten we waar we moeten zijn.

google
Ashna Matthijssen
30 januari 2023

Heldere offerte, goede prijs en een eerlijk advies. Daarnaast hebben ze vakwerk afgeleverd en zijn het aardige mannen met hart voor de zaak.

google
Filiz Velthuis
30 januari 2023

Goede communicatie met betrekking tot de aanleg van zonnepanelen, werk is goed uitgevoerd, communicatie verliep goed.

google
Hessel Huisken
30 januari 2023

Vakmannen! Harde werkers, kundig en altijd vriendelijk. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen en dat gaan we ook zeker doen.

google
Vedat Versprille
28 januari 2023

Zeer snelle afhandeling van onze stormschade voor een eerlijke prijs. Top service.Twee ervaren dakdekkers hebben ons dak mooi en netjes bedekt. Ze waren op de afgesproken tijd aanwezig, raffelden niets af, ruimden hun spullen netjes op. Wij zijn zelf uiterst tevreden over ons dak.

google
Raymond Coers
28 januari 2023

Deskundig team dat hun vak verstaat, Ik zou dit bedrijf dan ook ten zeerste aanraden.

google
Jayden van Leeuwen
28 januari 2023

Een fantastisch team dat erg netjes werkt en zich houdt aan de gemaakte afspraken. Dit was de tweede keer dat wij van hun diensten gebruik hebben gemaakt en waren wederom dus zeer tevreden.

google
David de Boom
27 januari 2023

Geweldig resultaat. De klus heeft wat langer geduurd door het weer maar Rafik en zijn collega's waren elke dag netjes ter plaatse om als het droog was zoveel mogelijk te doen. Erg blij met het resultaat en service!

google
Ilja Bosgraaf
26 januari 2023

Aardige en serieuze man komt zijn afspraken na en leverde goed werk. Goed bedrijf.

google
Ruveyda Reniers
26 januari 2023

Nieuwe dakbedekking laten aanleggen op mijn garage. Dit is snel en goed uitgevoerd.

google
Tygo Feddema
25 januari 2023

Zeer te spreken over dakdekkersbedrijf AC Dak B.V.

google
Eran Bossenbroek
25 januari 2023

Onze dak was aan renovatie toe, Dit heb ik laten doen door de mannen van AC dak. Erg blij met het resultaat. Fijn bedrijf om mee te werken.

google
Damyan van Hunnik
24 januari 2023

Afgelopen week heeft dit bedrijf ons dak gedaan incl isolatie. Prima werk afgeleverd. Vriendelijke en hardwerkende mensen. Ik ben er zeer tevreden over.

google
Lance van Bentem
24 januari 2023

Met goed overleg dakisolatie aan laten brengen, Dit was een zeer goede keuze. dankjewel voor de goede communicatie. Echt een topprestatie geleverd.

google
Harold Bitter
23 januari 2023

Fijn dat er nog dakdekkers zijn die hun werk wel goed kunnen uitvoeren, Ik weet waar ik de volgende keer weer moet zijn voor mijn dak.

Offerte uitgebreid

Snel een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3 - Stap 1

Offerte snel

Vul uw naam, email en telefoonnummer in en wij nemen snel contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze klanten aan het woord

ACDak B.V. is een dakdekkersbedrijf die al jaren aan de weg timmert met een verfrissende aanpak. Een ervaring die door onze klanten onderschreven wordt. Wij zijn dan ook ergtrots op onze reviews.
4.7
Gebaseerd op 244 reviews
google
Ace Genesis Mack 10
31 maart 2023

Goede service, perfecte afwerking. En hele toffe kerels.. kortom hier moet je zijn voor jou mooiste ideen! En zij creeen het! Wacht niet en bel!

google
Erik Schönherr
12 maart 2023

Goede ervaring met ACDAK B.V. Dakdekkers waren vriendelijk en hebben goed gewerkt. Communicatie tussen dakdekkers en kantoor was niet perfect maar alles is goed opgelost. Als ik weer dak problemen heb doe ik graag weer een beroep op dit bedrijf. Prima gewerkt.

google
Andra Luijks
10 februari 2023

5 sterren voor dit bedrijf! wat een goed werk hebben ze afgeleverd.

google
Laurentius Wennink
10 februari 2023

De lekkage op mijn dak werd zó snel en goed geholpen dat 5 sterren zeker op z'n plaats zijn.

google
Cecilia Schneijder
9 februari 2023

Wat zijn wij toch blij met onze nieuwe dakbedekking. Wij raden dit bedrijf dan ook zeker aan.

google
Ginny Niemeijer
9 februari 2023

Prettig dat er zulke dakdekkers bestaan, harde werkers met oog voor detail.

google
Milos Nijeboer
9 februari 2023

Door stormschade waren er dakpannen van mijn dak gewaaid, De dakdekkers van ac dak hebben dit de dag erna al op kunnen lossen. Dankjewel voor de fijne communicatie en de goed uitgevoerde werkzaamheden.

google
Zeynep Kosse
9 februari 2023

Onderhoudsbeurt aan mijn dak laten uitvoeren, Tevreden met het resultaat.

google
Rajeev van Puffelen
9 februari 2023

Fijn bedrijf die goed kwaliteitswerk leveren.

Wij zijn ACDak

Leer het ACDAK DNA kennen door met ons in zee te gaan. Bel direct voor meer informatie.
crossarrow-right