8 redenen om je dak te laten inspecteren

Inhoud van deze pagina
Primary Item (H2)Sub Item 1 (H3)

Het is goed om je dak regelmatig te laten inspecteren. Niet elke woningeigenaar kiest voor regelmatige dak inspecties. Daarnaast zijn er huizeneigenaren die de inspectie eens per jaar of per twee jaar laten uitvoeren, terwijl anderen dit slechts eens per vijf jaar laten doen. In het beste geval laat je het dak tweemaal per jaar uitvoeren, maar minimaal eens per jaar. Zo zorg je ervoor dat beginnende schades altijd binnen relatief korte tijd worden opgespoord en kunnen worden aangepakt. Waarom is een regelmatige dak inspectie nu zo belangrijk? Hier zijn veel verschillende redenen voor. Hieronder vind je 8 belangrijke redenen om het dak op periodieke basis te laten inspecteren door een professional.

1. De kleinste waterschade wordt opgespoord

Een deskundige dak inspectie spoort lekkages op die voor het oog niet zichtbaar zijn. Water is een corrosief element en laat net zo vaak waterlijnen en watervlekken achter als het schijnbaar verdwijnt en aan de aandacht ontsnapt. Waterschade ontsnapt nooit aan de aandacht van de experts. Zelfs de kleinste waterschades worden tijdens een dak inspectie opgespoord, zodat ze direct kunnen worden verholpen.

2. De dakgoten worden ook goed geïnspecteerd

Niet alleen het dak wordt aan een goede inspectie onderworpen, maar ook alles wat daarmee in verbinding staat. Je denkt dan natuurlijk direct aan de dakgoten. De inspectie strekt zich uit tot de dakgoten om er zeker van te zijn dat zij goed afvloeien, zoals het hoort. Het dak en de dakgoten werken samen, waardoor het heel belangrijk is dat ze allebei in orde zijn. Wanneer er vuil ophoopt in de dakgoten, dan kan dit snel voor problemen zorgen. Dit geldt uiteraard ook wanneer er deuken en plooien in de dakgoot zitten. Vaak kan water dan niet efficiënt meer worden afgevoerd en dit leidt uiteindelijk tot schade. Bij een deskundige inspectie worden ook de dakgoten goed geïnspecteerd.

3. Je weet precies wat jouw dak aan kan

Hoe beter de kwaliteit van het dak, hoe meer het dak aan kan. We hebben het dan onder meer over hagel, harde wind, regen, intense kou en extreme hitte. Het dak moet dit allemaal goed aan kunnen. Tijdens een inspectie wordt gecontroleerd of het dak dit inderdaad allemaal aan kan. Er wordt een duidelijk rapport opgesteld met de bevindingen. Het is onvermijdelijk dat het dak door de jaren heen wat reparaties nodig heeft, vooral als er veel bomen om de woning heen staan. Vallende takken zorgen meer dan eens voor schades. Tijdens de inspectie wordt gecontroleerd wat het dak aan kan. Moet het dak worden verstevigd, dan wordt hierover direct een passend advies gegeven.

4. Een duidelijk overzicht van jaar tot jaar

Hoe ontwikkelt jouw dak zich? Dit weet je eigenlijk niet als je nooit een dak inspectie uit laat voeren. Het gevolg is in de regel dat er schades aanwezig zijn waar je geen weet van hebt. Hierdoor krijgen de schades de kans om door te ontwikkelen en steeds groter te worden, waardoor de kosten voor reparatie ook steeds hoger oplopen. Als je jaarlijks een dak inspectie uit laat voeren door dezelfde partij, dan heb je een jaar tot jaar overzicht van de ontwikkelingen. Alles wordt nauwkeurig in kaart gebracht, waardoor je gewoon altijd precies weet waar je aan toe bent.

5. Eventueel brandgevaar wordt opgespoord

Veel woningeigenaren staan er niet zo bij stil, maar het dak kan zorgen voor extra brandgevaar. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er veel dorre takken zijn verzameld op het dak of wanneer vogels er een nest hebben gebouwd. Stapels takken en dierennesten zijn niet vreemd op Nederlandse daken, al komen ze in bepaalde gebieden vaker voor dan in andere regio’s. Dergelijke zaken zorgen voor een verhoogd brandgevaar. Uiteraard wordt mogelijk extra brandgevaar tijdens de inspectie blootgelegd, waarna er actie kan worden ondernomen om dit gevaar weg te nemen.

6. Begroeide vegetatie wordt aan het licht gebracht

We zien vaak wel dat er mossen en andere vegetatie op het dak aanwezig zijn, maar we besteden er in de meeste gevallen weinig aandacht aan. Ze zien er misschien ongevaarlijk uit, maar mossen en andere vegetatie kunnen langzaam verzwakken en de integriteit van je dak aantasten. Tijdens een deskundige inspectie wordt begroeide vegetatie aan het licht gebracht, waarna er actie kan worden ondernomen om de mossen en andere vegetatie te verwijderen.

7. Je voelt je gewoon veel veiliger

Een deskundige dak inspectie vergroot je gevoel van veiligheid. We hebben het dan zeker niet alleen over het fijne gevoel dat je krijgt als je zeker weet dat alles in orde is met het dak. Nee, we hebben het ook over het echte gevoel van veiligheid, de wetenschap dat mensen met verkeerde bedoelingen jouw woning niet zomaar binnen kunnen komen door een dakraam of –luik. Ook deze zaken worden namelijk meegenomen tijdens de inspectie, waardoor je zeker weet dat deze veilig zijn. Bestaan er problemen met een dakraam, een dakluik of bijvoorbeeld een dakkapel? Dan wordt het probleem in kaart gebracht, zodat je precies weet hoe je het op kunt (laten) lossen.

8. Je dak gaat gewoon langer mee

Als je regelmatig een dak inspectie uit laat voeren, dan zorg je voor een verlenging van de levensduur van je dak. Kleine schades worden immers snel vastgesteld en kunnen worden gerepareerd voor zij de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Hierdoor krijg je nooit te maken met schades die ver groeien voor ze opgemerkt worden. Door je dak regelmatig te laten inspecteren, goed te laten onderhouden en te laten repareren als dat nodig is, zorg je eenvoudig voor een maximale levensduur van je dak.

Laat je dak inspecteren door ACDak.nl

ACDak.nl voert dak inspecties professioneel en vakkundig uit. Wij zorgen voor een grondige inspectie, zodat wij jou alle zekerheid kunnen bieden die je nodig hebt. Zo helpen wij jou om de kwaliteit van je dak hoog te houden, zodat de maximale levensduur kan worden bereikt. Natuurlijk hanteren wij aantrekkelijke tarieven voor de dak inspecties. Wij stellen altijd graag een vrijblijvende offerte voor je op. Wil je eerst meer informatie of heb je advies nodig over de dak inspecties? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.


Vrijblijvende offerte aanvragen

Gratis dakinspectie

Laat uw dak gratis inspecteren door een vakkundige dakdekker en voorkom onkosten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Door in één van de offerteaanvraagformulieren in te vullen kunnen we snel bij u terugkomen. Wanneer u de uitgebreide offerte module gebruikt kunnen we al met een wat meer gedetailleerde offerte komen. Spreekt u liever direct met een dakdekker? Bel dan gerust naar onze klantenservice.
Bel: 085 303 8824
ACDAK B.V. uw partner voor 8 redenen om je dak te laten inspecteren
Wilt u binnenkort aan de slag met het renoveren, onderhouden of repareren van uw platte of hellende dak? Dan bent u bij ACDak aan het juiste adres.

Bij ACDak kunnen wij uw dak compleet renoveren van A tot Z. Wilt u meer weten over onze diensten en projecten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem gerust telefonisch contact met ons op!

Uw weg naar een offerte op maat

Neem contact met ons op
Gratis adviesgesprek / Dakinspectie
Ontvang vrijblijvende offerte / inspectierapport
Plan werkzaamheden in

Vele tevreden klanten gingen u voor

google
Omaira Baken
31 januari 2023

De moeite waard om bij hun een offerte aan te vragen.

google
Thijm Paulusma
31 januari 2023

Prima werk afgeleverd, betrouwbaar en deskundig bedrijf! Dit in tegenstelling tot onze ervaringen met andere bedrijven.

google
Lizan Koppe
31 januari 2023

Nieuwe dakbedekking aan laten leggen op ons dak (140m2), Blij met het eindresultaat, Top.

google
Welmoed van Hulten
31 januari 2023

Betrouwbaar, duidelijke offerte, goede communicatie, beleefd, houdt zich aan afspraken, denkt mee, absoluut aan te raden Ze hebben bij ons het volledige dak, (80m2) naar volle tevredenheid vervangen.

google
Safia van der Boon
30 januari 2023

Verschillende dakdekkers gecontacteerd, uiteindelijk gekozen voor AC dak, we hadden geen betere keuze kunnen maken. In het vervolg weten we waar we moeten zijn.

google
Ashna Matthijssen
30 januari 2023

Heldere offerte, goede prijs en een eerlijk advies. Daarnaast hebben ze vakwerk afgeleverd en zijn het aardige mannen met hart voor de zaak.

google
Filiz Velthuis
30 januari 2023

Goede communicatie met betrekking tot de aanleg van zonnepanelen, werk is goed uitgevoerd, communicatie verliep goed.

google
Hessel Huisken
30 januari 2023

Vakmannen! Harde werkers, kundig en altijd vriendelijk. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen en dat gaan we ook zeker doen.

google
Vedat Versprille
28 januari 2023

Zeer snelle afhandeling van onze stormschade voor een eerlijke prijs. Top service.Twee ervaren dakdekkers hebben ons dak mooi en netjes bedekt. Ze waren op de afgesproken tijd aanwezig, raffelden niets af, ruimden hun spullen netjes op. Wij zijn zelf uiterst tevreden over ons dak.

google
Raymond Coers
28 januari 2023

Deskundig team dat hun vak verstaat, Ik zou dit bedrijf dan ook ten zeerste aanraden.

google
Jayden van Leeuwen
28 januari 2023

Een fantastisch team dat erg netjes werkt en zich houdt aan de gemaakte afspraken. Dit was de tweede keer dat wij van hun diensten gebruik hebben gemaakt en waren wederom dus zeer tevreden.

google
David de Boom
27 januari 2023

Geweldig resultaat. De klus heeft wat langer geduurd door het weer maar Rafik en zijn collega's waren elke dag netjes ter plaatse om als het droog was zoveel mogelijk te doen. Erg blij met het resultaat en service!

google
Ilja Bosgraaf
26 januari 2023

Aardige en serieuze man komt zijn afspraken na en leverde goed werk. Goed bedrijf.

google
Ruveyda Reniers
26 januari 2023

Nieuwe dakbedekking laten aanleggen op mijn garage. Dit is snel en goed uitgevoerd.

google
Tygo Feddema
25 januari 2023

Zeer te spreken over dakdekkersbedrijf AC Dak B.V.

google
Eran Bossenbroek
25 januari 2023

Onze dak was aan renovatie toe, Dit heb ik laten doen door de mannen van AC dak. Erg blij met het resultaat. Fijn bedrijf om mee te werken.

google
Damyan van Hunnik
24 januari 2023

Afgelopen week heeft dit bedrijf ons dak gedaan incl isolatie. Prima werk afgeleverd. Vriendelijke en hardwerkende mensen. Ik ben er zeer tevreden over.

google
Lance van Bentem
24 januari 2023

Met goed overleg dakisolatie aan laten brengen, Dit was een zeer goede keuze. dankjewel voor de goede communicatie. Echt een topprestatie geleverd.

google
Harold Bitter
23 januari 2023

Fijn dat er nog dakdekkers zijn die hun werk wel goed kunnen uitvoeren, Ik weet waar ik de volgende keer weer moet zijn voor mijn dak.

google
Monir van Bavel
23 januari 2023

Wat kunnen de mannen van AC dak b.v. hard werken, Ik ben dan ook een tevreden klant.

google
Fabiola Poelen
18 januari 2023

Top dakdekkers! Vriendelijk en zeer vakbekwaam, het hele platte dak met alles erop gerenoveerd, alles spoedig en netjes afgewerkt, precies zoals afgesproken.

google
Abdeljalil Hol
11 januari 2023

Verschillende offertes aangevraagd en vergeleken, uiteindelijk zaken gedaan met de mannen van AC Dak B.V.. Dit was dan ook de beste keuze die we konden maken. ons gehele dak voorzien van nieuwe dakpannen en wat is dit goed gedaan. Dankjewel voor de goed uitgevoerde werkzaamheden! Deze mannen zijn ook nog eens super vriendelijk en werken netjes.

google
Andre van der Laan
11 januari 2023

Professionele dakdekkers. Ondanks uitloop door niet geplande werkzaamheden geen onvertogen woord. Goede afwerking van het werk door kundige en vriendelijke mensen.

google
Sidney Tieleman
8 januari 2023

Door de hoge energiekosten dakisolatie laten aanbrengen op het dak door de mannen van ac dak! De dakdekkers kwamen op tijd, hebben goed werk geleverd en alles netjes achtergelaten. Blij dat we deze keuze hebben gemaakt.

google
Souad Nelisse
8 januari 2023

Zeer goed werk geleverd, netjes en bekwaam. Indien weer dakwerkzaamheden bij ons worden verricht, hoeven we niet na te denken wie wij hiervoor laten komen,

google
Ling Peeters
8 januari 2023

Zeer snel ter plaatsen. Hebben de zelfde dag nog een noodreparatie gemaakt zodat we niet nog meer schade zouden oplopen. Dit noem je nou een goede service. Helemaal top !

google
Sinan Mackaaij
7 januari 2023

Snelle service nadat er stormschade was ontstaan. Binnen 1 dag geregeld, voordat het ging regenen

google
Okke van Leersum
7 januari 2023

Ik zou zeker met dit bedrijf weer in zee gaan! Doen wat ze zeggen en leveren goede kwaliteit af.

google
Reamon Bazelmans
7 januari 2023

De pannen van ons dak zijn in 1 dag compleet vernieuwd. zeer vakbekwaam en professioneel Goede communicatie! een echte aanrader ook wat betreft de prijs.

google
Anneke Rinsma
7 januari 2023

Een hele fijne communicatie over de gang van zaken, Ik zou dit bedrijf zeker aanraden

google
Brayen de Vaan
7 januari 2023

Mijn nokvorsten vernieuwd. Dit is efficiënt en netjes uitgevoerd. Niks op aan te merken.

google
Michelangelo Verkuil
5 januari 2023

De pannen van ons dak zijn in 1 dag compleet vernieuwd. zeer vakbekwaam en professioneel Goede communicatie! een echte aanrader ook wat betreft de prijs!

google
Lucille van Mook
5 januari 2023

Mijn nokvorsten vernieuwd. Dit is efficiënt en netjes uitgevoerd. Niks op aan te merken.

google
Ishan Beute
4 januari 2023

Nieuwe dakpannen laten plaatsen, dit hebben ze heel goed gedaan. Dankjewel voor deze service

google
Marten Abrahamse
4 januari 2023

Top team, snelle service en hele aardige mannen die meedenken! Dank je wel voor alle werkzaamheden

google
Liban Hooijschuur
4 januari 2023

We zijn echt heel tevreden over de efficiëntie en effectiviteit van de professionals van AC dak b.v.!

google
Redouane Westhoff
2 januari 2023

tevreden over de kwaliteit van de dakpannen en al het geleverde werk. Heel erg bedankt.

google
Jeffry Bottema
2 januari 2023

Prima service, oplossingsgericht en een zeer vriendelijke eigenaar. Zeker aan te bevelen.

google
Frederika van Cleef
2 januari 2023

Prettige werksfeer, goed uitgevoerde werkzaamheden. top prestatie door deze mannen. Ik ben fan!

google
Michélle Satter
2 januari 2023

Een dakinspectie uit laten voeren, goede communicatie ik wist waar ik aan toe was en wat de staat van mijn dak bleek te zijn!

google
Mart Lindner
2 januari 2023

Door de afgelopen storm had mijn dak schade opgelopen en was er een lekkage ontstaan bij ons in de slaapkamer, met spoed gebeld naar AC Dak b.v. Zeer vriendelijk te woord gestaan, en binnen 1 uur stonden ze bij mij al voor de deur, wat een top service zeker in een situatie van spoed. De mannen hebben tijdelijk de lekkage kunnen oplossen op dezelfde dag. een nieuwe datum ingepland en de lekkage is nu voorgoed weg! Wij kunnen weer met een gerust hart gaan slapen dankzij AC Dak b.v. Erg tevreden over hoe snel en hoe goed deze mannen ons geholpen hebben!

google
Melinda Lunenburg
2 januari 2023

Duidelijk, correct en komt afspraken na. Mijn pannendak is keurig netjes en vakkundig vervangen. Wij zijn erg tevreden over deze firma!

google
Juliane Kuefer
1 januari 2023

De dakdekkers van ac dak b.v. hebben bij mij de bitumen dakbedekking vervangen. Ben erg tevreden met hoe alles is verlopen. Er was goed overleg alle afspraken zijn nagekomen en ze leveren kwaliteit.

google
Yassine van der Wilk
1 januari 2023

Keurig netjes en alles snel af kunnen handelen. Ik kan geen betere dakdekker wensen dan die van AC dak b.v.! Aanrader!

google
Nikita Koehorst
1 januari 2023

Snel ter plaatse, probleem direct verholpen, super aardige gasten!

google
Stefan Egger
30 december 2022

Terechte goeie reviews op Google en een echte aanrader als je een dakdekker zoekt!

google
Kay Grooten
30 december 2022

Aardig, betrokken en serieus het is heel erg mooi geworden!

google
Erin Wezenberg
30 december 2022

Heel tevreden, op tijd gekomen, keurig gewerkt, aardige mannen. Echt een aanrader. Goede prijs

google
Janniek Piest
30 december 2022

Beste dakdekker van de stad!!! Snel eerlijk en betrouwbaar!

google
Lizz de Kleine
24 december 2022

Echt een goede service. Ze kwamen heel snel en losten het probleem zonder enige tegenslag op. Ook was de klantenservice 10/10. De man was erg aardig en behulpzaam. Absoluut een bedrijf dat u kunt vertrouwen

Offerte uitgebreid

Snel een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3 - Stap 1

Offerte snel

Vul uw naam, email en telefoonnummer in en wij nemen snel contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze klanten aan het woord

ACDak B.V. is een dakdekkersbedrijf die al jaren aan de weg timmert met een verfrissende aanpak. Een ervaring die door onze klanten onderschreven wordt. Wij zijn dan ook ergtrots op onze reviews.
4.8
Gebaseerd op 208 reviews
google
Omaira Baken
31 januari 2023

De moeite waard om bij hun een offerte aan te vragen.

google
Thijm Paulusma
31 januari 2023

Prima werk afgeleverd, betrouwbaar en deskundig bedrijf! Dit in tegenstelling tot onze ervaringen met andere bedrijven.

google
Lizan Koppe
31 januari 2023

Nieuwe dakbedekking aan laten leggen op ons dak (140m2), Blij met het eindresultaat, Top.

google
Welmoed van Hulten
31 januari 2023

Betrouwbaar, duidelijke offerte, goede communicatie, beleefd, houdt zich aan afspraken, denkt mee, absoluut aan te raden Ze hebben bij ons het volledige dak, (80m2) naar volle tevredenheid vervangen.

google
Safia van der Boon
30 januari 2023

Verschillende dakdekkers gecontacteerd, uiteindelijk gekozen voor AC dak, we hadden geen betere keuze kunnen maken. In het vervolg weten we waar we moeten zijn.

google
Ashna Matthijssen
30 januari 2023

Heldere offerte, goede prijs en een eerlijk advies. Daarnaast hebben ze vakwerk afgeleverd en zijn het aardige mannen met hart voor de zaak.

google
Filiz Velthuis
30 januari 2023

Goede communicatie met betrekking tot de aanleg van zonnepanelen, werk is goed uitgevoerd, communicatie verliep goed.

google
Hessel Huisken
30 januari 2023

Vakmannen! Harde werkers, kundig en altijd vriendelijk. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen en dat gaan we ook zeker doen.

google
Vedat Versprille
28 januari 2023

Zeer snelle afhandeling van onze stormschade voor een eerlijke prijs. Top service.Twee ervaren dakdekkers hebben ons dak mooi en netjes bedekt. Ze waren op de afgesproken tijd aanwezig, raffelden niets af, ruimden hun spullen netjes op. Wij zijn zelf uiterst tevreden over ons dak.

Wij zijn ACDak

Leer het ACDAK DNA kennen door met ons in zee te gaan. Bel direct voor meer informatie.
arrow-right