8 redenen om je dak te laten inspecteren

Inhoud van deze pagina
Primary Item (H2)Sub Item 1 (H3)

Het is goed om je dak regelmatig te laten inspecteren. Niet elke woningeigenaar kiest voor regelmatige dak inspecties. Daarnaast zijn er huizeneigenaren die de inspectie eens per jaar of per twee jaar laten uitvoeren, terwijl anderen dit slechts eens per vijf jaar laten doen. In het beste geval laat je het dak tweemaal per jaar uitvoeren, maar minimaal eens per jaar. Zo zorg je ervoor dat beginnende schades altijd binnen relatief korte tijd worden opgespoord en kunnen worden aangepakt. Waarom is een regelmatige dak inspectie nu zo belangrijk? Hier zijn veel verschillende redenen voor. Hieronder vind je 8 belangrijke redenen om het dak op periodieke basis te laten inspecteren door een professional.

1. De kleinste waterschade wordt opgespoord

Een deskundige dak inspectie spoort lekkages op die voor het oog niet zichtbaar zijn. Water is een corrosief element en laat net zo vaak waterlijnen en watervlekken achter als het schijnbaar verdwijnt en aan de aandacht ontsnapt. Waterschade ontsnapt nooit aan de aandacht van de experts. Zelfs de kleinste waterschades worden tijdens een dak inspectie opgespoord, zodat ze direct kunnen worden verholpen.

2. De dakgoten worden ook goed geïnspecteerd

Niet alleen het dak wordt aan een goede inspectie onderworpen, maar ook alles wat daarmee in verbinding staat. Je denkt dan natuurlijk direct aan de dakgoten. De inspectie strekt zich uit tot de dakgoten om er zeker van te zijn dat zij goed afvloeien, zoals het hoort. Het dak en de dakgoten werken samen, waardoor het heel belangrijk is dat ze allebei in orde zijn. Wanneer er vuil ophoopt in de dakgoten, dan kan dit snel voor problemen zorgen. Dit geldt uiteraard ook wanneer er deuken en plooien in de dakgoot zitten. Vaak kan water dan niet efficiënt meer worden afgevoerd en dit leidt uiteindelijk tot schade. Bij een deskundige inspectie worden ook de dakgoten goed geïnspecteerd.

3. Je weet precies wat jouw dak aan kan

Hoe beter de kwaliteit van het dak, hoe meer het dak aan kan. We hebben het dan onder meer over hagel, harde wind, regen, intense kou en extreme hitte. Het dak moet dit allemaal goed aan kunnen. Tijdens een inspectie wordt gecontroleerd of het dak dit inderdaad allemaal aan kan. Er wordt een duidelijk rapport opgesteld met de bevindingen. Het is onvermijdelijk dat het dak door de jaren heen wat reparaties nodig heeft, vooral als er veel bomen om de woning heen staan. Vallende takken zorgen meer dan eens voor schades. Tijdens de inspectie wordt gecontroleerd wat het dak aan kan. Moet het dak worden verstevigd, dan wordt hierover direct een passend advies gegeven.

4. Een duidelijk overzicht van jaar tot jaar

Hoe ontwikkelt jouw dak zich? Dit weet je eigenlijk niet als je nooit een dak inspectie uit laat voeren. Het gevolg is in de regel dat er schades aanwezig zijn waar je geen weet van hebt. Hierdoor krijgen de schades de kans om door te ontwikkelen en steeds groter te worden, waardoor de kosten voor reparatie ook steeds hoger oplopen. Als je jaarlijks een dak inspectie uit laat voeren door dezelfde partij, dan heb je een jaar tot jaar overzicht van de ontwikkelingen. Alles wordt nauwkeurig in kaart gebracht, waardoor je gewoon altijd precies weet waar je aan toe bent.

5. Eventueel brandgevaar wordt opgespoord

Veel woningeigenaren staan er niet zo bij stil, maar het dak kan zorgen voor extra brandgevaar. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er veel dorre takken zijn verzameld op het dak of wanneer vogels er een nest hebben gebouwd. Stapels takken en dierennesten zijn niet vreemd op Nederlandse daken, al komen ze in bepaalde gebieden vaker voor dan in andere regio’s. Dergelijke zaken zorgen voor een verhoogd brandgevaar. Uiteraard wordt mogelijk extra brandgevaar tijdens de inspectie blootgelegd, waarna er actie kan worden ondernomen om dit gevaar weg te nemen.

6. Begroeide vegetatie wordt aan het licht gebracht

We zien vaak wel dat er mossen en andere vegetatie op het dak aanwezig zijn, maar we besteden er in de meeste gevallen weinig aandacht aan. Ze zien er misschien ongevaarlijk uit, maar mossen en andere vegetatie kunnen langzaam verzwakken en de integriteit van je dak aantasten. Tijdens een deskundige inspectie wordt begroeide vegetatie aan het licht gebracht, waarna er actie kan worden ondernomen om de mossen en andere vegetatie te verwijderen.

7. Je voelt je gewoon veel veiliger

Een deskundige dak inspectie vergroot je gevoel van veiligheid. We hebben het dan zeker niet alleen over het fijne gevoel dat je krijgt als je zeker weet dat alles in orde is met het dak. Nee, we hebben het ook over het echte gevoel van veiligheid, de wetenschap dat mensen met verkeerde bedoelingen jouw woning niet zomaar binnen kunnen komen door een dakraam of –luik. Ook deze zaken worden namelijk meegenomen tijdens de inspectie, waardoor je zeker weet dat deze veilig zijn. Bestaan er problemen met een dakraam, een dakluik of bijvoorbeeld een dakkapel? Dan wordt het probleem in kaart gebracht, zodat je precies weet hoe je het op kunt (laten) lossen.

8. Je dak gaat gewoon langer mee

Als je regelmatig een dak inspectie uit laat voeren, dan zorg je voor een verlenging van de levensduur van je dak. Kleine schades worden immers snel vastgesteld en kunnen worden gerepareerd voor zij de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Hierdoor krijg je nooit te maken met schades die ver groeien voor ze opgemerkt worden. Door je dak regelmatig te laten inspecteren, goed te laten onderhouden en te laten repareren als dat nodig is, zorg je eenvoudig voor een maximale levensduur van je dak.

Laat je dak inspecteren door ACDak.nl

ACDak.nl voert dak inspecties professioneel en vakkundig uit. Wij zorgen voor een grondige inspectie, zodat wij jou alle zekerheid kunnen bieden die je nodig hebt. Zo helpen wij jou om de kwaliteit van je dak hoog te houden, zodat de maximale levensduur kan worden bereikt. Natuurlijk hanteren wij aantrekkelijke tarieven voor de dak inspecties. Wij stellen altijd graag een vrijblijvende offerte voor je op. Wil je eerst meer informatie of heb je advies nodig over de dak inspecties? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.


Vrijblijvende offerte aanvragen

Gratis dakinspectie

Laat uw dak gratis inspecteren door een vakkundige dakdekker en voorkom onkosten.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afspraak maken?

Door in één van de offerteaanvraagformulieren in te vullen kunnen we snel bij u terugkomen. Wanneer u de uitgebreide offerte module gebruikt kunnen we al met een wat meer gedetailleerde offerte komen. Spreekt u liever direct met een dakdekker? Bel dan gerust naar onze klantenservice.
Bel: 085 303 8824
ACDAK B.V. uw partner voor 8 redenen om je dak te laten inspecteren
Wilt u binnenkort aan de slag met het renoveren, onderhouden of repareren van uw platte of hellende dak? Dan bent u bij ACDak aan het juiste adres.

Bij ACDak kunnen wij uw dak compleet renoveren van A tot Z. Wilt u meer weten over onze diensten en projecten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of neem gerust telefonisch contact met ons op!

Uw weg naar een offerte op maat

Neem contact met ons op
Gratis adviesgesprek / Dakinspectie
Ontvang vrijblijvende offerte / inspectierapport
Plan werkzaamheden in

Vele tevreden klanten gingen u voor

google
Ace Genesis Mack 10
31 maart 2023

Goede service, perfecte afwerking. En hele toffe kerels.. kortom hier moet je zijn voor jou mooiste ideen! En zij creeen het! Wacht niet en bel!

google
Erik Schönherr
12 maart 2023

Goede ervaring met ACDAK B.V. Dakdekkers waren vriendelijk en hebben goed gewerkt. Communicatie tussen dakdekkers en kantoor was niet perfect maar alles is goed opgelost. Als ik weer dak problemen heb doe ik graag weer een beroep op dit bedrijf. Prima gewerkt.

google
Andra Luijks
10 februari 2023

5 sterren voor dit bedrijf! wat een goed werk hebben ze afgeleverd.

google
Laurentius Wennink
10 februari 2023

De lekkage op mijn dak werd zó snel en goed geholpen dat 5 sterren zeker op z'n plaats zijn.

google
Cecilia Schneijder
9 februari 2023

Wat zijn wij toch blij met onze nieuwe dakbedekking. Wij raden dit bedrijf dan ook zeker aan.

google
Ginny Niemeijer
9 februari 2023

Prettig dat er zulke dakdekkers bestaan, harde werkers met oog voor detail.

google
Milos Nijeboer
9 februari 2023

Door stormschade waren er dakpannen van mijn dak gewaaid, De dakdekkers van ac dak hebben dit de dag erna al op kunnen lossen. Dankjewel voor de fijne communicatie en de goed uitgevoerde werkzaamheden.

google
Zeynep Kosse
9 februari 2023

Onderhoudsbeurt aan mijn dak laten uitvoeren, Tevreden met het resultaat.

google
Rajeev van Puffelen
9 februari 2023

Fijn bedrijf die goed kwaliteitswerk leveren.

google
Dennes Holster
9 februari 2023

Werk is deskundig uitgevoerd en na afloop is alle rotzooi opgeruimd. De daken liggen er weer netjes bij.

google
Waqas Knigge
8 februari 2023

Mooi bitumen dak gelegd, snel en goed gedaan en vriendelijke dakdekkers aan huis gehad.

google
Dunia Geertsema
8 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Tyrell Stok
8 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Stefania Vlieland
8 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Claudia van Waarden
8 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Jikke Zoutenbier
6 februari 2023

Werk is deskundig uitgevoerd en na afloop is alle rotzooi opgeruimd. De daken liggen er weer netjes bij.

google
Djordy van Heel
6 februari 2023

Mooi bitumen dak gelegd, snel en goed gedaan en vriendelijke dakdekkers aan huis gehad.

google
Hilbertus Fleur
6 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Yentl Lodewijks
6 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Fairouz Vervoorn
5 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Zef van Gils
5 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Trynke Andringa
4 februari 2023

Zeer klantgericht, vriendelijk en betaalbare goede service. Waar vind je dat nog? Nou hier dus.

google
Miroslav van Spijk
4 februari 2023

De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd. Heb je een goede en betaalbare dakdekker nodig, zoek niet verder.

google
Hendry Groenland
4 februari 2023

Dit is een bedrijf met professionals die vakwerk leveren, de boel netjes achterlaten en werken voor een eerlijke prijs. Zeer aan te bevelen.

google
Huib Oster
4 februari 2023

Aanrader voor iedereen die een bitumineus dak wil laten plaatsen.

google
Jeska Scholing
3 februari 2023

Dit zijn nou een vakmensen die weten wat ze doen, Erg tevreden met mijn dak.

google
Tonnis Korporaal
3 februari 2023

Deze maand ons complete platte dak laten vervangen. Nieuwe isolatie erop en helemaal dicht afgewerkt. Netjes gewerkt en blij met het resultaat.

google
Maron Pelgrim
3 februari 2023

Geven goed en eerlijk advies. Denken met je mee naar de beste oplossing, snel een duidelijke offerte ontvangen. Leveren goed werk af en komen afspraken na! Ben erg blij met het geleverde werk. Bedankt voor het snelle handelen. Verfrissend zo na eerdere andere ervaringen met andere bedrijven.

google
Berrie van Berkom
1 februari 2023

Dit zijn nou een vakmensen die weten wat ze doen, Erg tevreden met mijn dak.

google
Carlijne Olsman
1 februari 2023

Deze maand ons complete platte dak laten vervangen. Nieuwe isolatie erop en helemaal dicht afgewerkt. Netjes gewerkt en blij met het resultaat.

google
Hebe Klepper
1 februari 2023

Geven goed en eerlijk advies. Denken met je mee naar de beste oplossing, snel een duidelijke offerte ontvangen. Leveren goed werk af en komen afspraken na! Ben erg blij met het geleverde werk. Bedankt voor het snelle handelen. Verfrissend zo na eerdere andere ervaringen met andere bedrijven.

google
Omaira Baken
31 januari 2023

De moeite waard om bij hun een offerte aan te vragen.

google
Thijm Paulusma
31 januari 2023

Prima werk afgeleverd, betrouwbaar en deskundig bedrijf! Dit in tegenstelling tot onze ervaringen met andere bedrijven.

google
Lizan Koppe
31 januari 2023

Nieuwe dakbedekking aan laten leggen op ons dak (140m2), Blij met het eindresultaat, Top.

google
Welmoed van Hulten
31 januari 2023

Betrouwbaar, duidelijke offerte, goede communicatie, beleefd, houdt zich aan afspraken, denkt mee, absoluut aan te raden Ze hebben bij ons het volledige dak, (80m2) naar volle tevredenheid vervangen.

google
Safia van der Boon
30 januari 2023

Verschillende dakdekkers gecontacteerd, uiteindelijk gekozen voor AC dak, we hadden geen betere keuze kunnen maken. In het vervolg weten we waar we moeten zijn.

google
Ashna Matthijssen
30 januari 2023

Heldere offerte, goede prijs en een eerlijk advies. Daarnaast hebben ze vakwerk afgeleverd en zijn het aardige mannen met hart voor de zaak.

google
Filiz Velthuis
30 januari 2023

Goede communicatie met betrekking tot de aanleg van zonnepanelen, werk is goed uitgevoerd, communicatie verliep goed.

google
Hessel Huisken
30 januari 2023

Vakmannen! Harde werkers, kundig en altijd vriendelijk. We kunnen dit bedrijf van harte aanbevelen en dat gaan we ook zeker doen.

google
Vedat Versprille
28 januari 2023

Zeer snelle afhandeling van onze stormschade voor een eerlijke prijs. Top service.Twee ervaren dakdekkers hebben ons dak mooi en netjes bedekt. Ze waren op de afgesproken tijd aanwezig, raffelden niets af, ruimden hun spullen netjes op. Wij zijn zelf uiterst tevreden over ons dak.

google
Raymond Coers
28 januari 2023

Deskundig team dat hun vak verstaat, Ik zou dit bedrijf dan ook ten zeerste aanraden.

google
Jayden van Leeuwen
28 januari 2023

Een fantastisch team dat erg netjes werkt en zich houdt aan de gemaakte afspraken. Dit was de tweede keer dat wij van hun diensten gebruik hebben gemaakt en waren wederom dus zeer tevreden.

google
David de Boom
27 januari 2023

Geweldig resultaat. De klus heeft wat langer geduurd door het weer maar Rafik en zijn collega's waren elke dag netjes ter plaatse om als het droog was zoveel mogelijk te doen. Erg blij met het resultaat en service!

google
Ilja Bosgraaf
26 januari 2023

Aardige en serieuze man komt zijn afspraken na en leverde goed werk. Goed bedrijf.

google
Ruveyda Reniers
26 januari 2023

Nieuwe dakbedekking laten aanleggen op mijn garage. Dit is snel en goed uitgevoerd.

google
Tygo Feddema
25 januari 2023

Zeer te spreken over dakdekkersbedrijf AC Dak B.V.

google
Eran Bossenbroek
25 januari 2023

Onze dak was aan renovatie toe, Dit heb ik laten doen door de mannen van AC dak. Erg blij met het resultaat. Fijn bedrijf om mee te werken.

google
Damyan van Hunnik
24 januari 2023

Afgelopen week heeft dit bedrijf ons dak gedaan incl isolatie. Prima werk afgeleverd. Vriendelijke en hardwerkende mensen. Ik ben er zeer tevreden over.

google
Lance van Bentem
24 januari 2023

Met goed overleg dakisolatie aan laten brengen, Dit was een zeer goede keuze. dankjewel voor de goede communicatie. Echt een topprestatie geleverd.

google
Harold Bitter
23 januari 2023

Fijn dat er nog dakdekkers zijn die hun werk wel goed kunnen uitvoeren, Ik weet waar ik de volgende keer weer moet zijn voor mijn dak.

Offerte uitgebreid

Snel een vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 3 - Stap 1

Offerte snel

Vul uw naam, email en telefoonnummer in en wij nemen snel contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze klanten aan het woord

ACDak B.V. is een dakdekkersbedrijf die al jaren aan de weg timmert met een verfrissende aanpak. Een ervaring die door onze klanten onderschreven wordt. Wij zijn dan ook ergtrots op onze reviews.
4.7
Gebaseerd op 244 reviews
google
Ace Genesis Mack 10
31 maart 2023

Goede service, perfecte afwerking. En hele toffe kerels.. kortom hier moet je zijn voor jou mooiste ideen! En zij creeen het! Wacht niet en bel!

google
Erik Schönherr
12 maart 2023

Goede ervaring met ACDAK B.V. Dakdekkers waren vriendelijk en hebben goed gewerkt. Communicatie tussen dakdekkers en kantoor was niet perfect maar alles is goed opgelost. Als ik weer dak problemen heb doe ik graag weer een beroep op dit bedrijf. Prima gewerkt.

google
Andra Luijks
10 februari 2023

5 sterren voor dit bedrijf! wat een goed werk hebben ze afgeleverd.

google
Laurentius Wennink
10 februari 2023

De lekkage op mijn dak werd zó snel en goed geholpen dat 5 sterren zeker op z'n plaats zijn.

google
Cecilia Schneijder
9 februari 2023

Wat zijn wij toch blij met onze nieuwe dakbedekking. Wij raden dit bedrijf dan ook zeker aan.

google
Ginny Niemeijer
9 februari 2023

Prettig dat er zulke dakdekkers bestaan, harde werkers met oog voor detail.

google
Milos Nijeboer
9 februari 2023

Door stormschade waren er dakpannen van mijn dak gewaaid, De dakdekkers van ac dak hebben dit de dag erna al op kunnen lossen. Dankjewel voor de fijne communicatie en de goed uitgevoerde werkzaamheden.

google
Zeynep Kosse
9 februari 2023

Onderhoudsbeurt aan mijn dak laten uitvoeren, Tevreden met het resultaat.

google
Rajeev van Puffelen
9 februari 2023

Fijn bedrijf die goed kwaliteitswerk leveren.

Wij zijn ACDak

Leer het ACDAK DNA kennen door met ons in zee te gaan. Bel direct voor meer informatie.
crossarrow-right